Un homenatge a Astor Piazzolla tanca la XXIII Edició del Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’

Un homenatge a Astor Piazzolla tanca la XXIII Edició del Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’

Abans del concert va tindre lloc la clausura oficial del Festival i el lliurament de premis als guanyadors dels concursos d’aquesta edició


El XXIII Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’ va tancar les portes anit amb l’original concert de clausura ‘Homenatge a Astor Piazzolla’. Un concert dividit en dues parts, la primera protagonitzada pels professors Dimitri van Halderen i Eduardo Baranzano, que van tocar un original repertori variat d’obres per a guitarra solista. Dimitri va tocar obres dels compositors del segle XIX Mertz i Sor, enllaçades mitjançant improvisacions, pràctica habitual d’aquella època. I Eduardo va fer un homenatge a les experiències viscudes al costat del seu amic Álvaro Pierri a l’Uruguai i, en certa manera, li va dedicar la seua intervenció en el concert. La segona part va ser interpretada per Juan Carlos Chornet a la flauta i Pedro Mateo González a la guitarra. Van realitzar l’esperat homenatge a Piazzolla, tocant la seua ‘Història del Tango’ per a flauta i guitarra. Un inoblidable concert que, sens dubte, va suposar el tancament d’or, per a aquesta edició del festival.

Abans del concert es va realitzar l’acte de clausura on va intervindre Marga Antón, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, que va declarar “per a mi és un orgull poder recuperar el festival de guitarra en millors condicions que l’any passat. Per qüestions d’aforament no s’ha pogut tornar encara al Claustre de Sant Josep, el seu lloc original, però La Llotja és una espai que ens ofereix molta seguretat quant a les mesures COVID”. A més, va afegir “estem contents de continuar donant suport a aquest festival i esperem que l’any que ve puguem tornar al seu lloc original. Només em queda donar les gràcies i esperar que hagen gaudit amb les activitats de tota aquesta setmana dedicada a la guitarra”.

Durant l’acte també va parlar Iván Lledó, director del Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’, que va comentar “la nostra valoració d’aquesta edició és bastant positiva i, sens dubte, el gran èxit ha sigut poder fer el festival en unes condicions pròximes a la normalitat”. D’altra banda, va donar a conéixer les dades més important d’aquesta edició. En total han assistit a les classes magistrals un total de 17 alumnes de diferents nacionalitats: Portugal, Holanda, el Japó, Mèxic i Espanya. Un any més, i tot i  la situació sociosanitària, el públic fidel, amb què compta el Festival, ha sigut una peça essencial per al desenvolupament de tot el certamen, en total més de 500 persones han gaudit dels concerts d’aquesta edició.

Així mateix, també va destacar la tasca de l’Ajuntament d’Elx, de la Universitat Cardenal Herrera CEU i de la resta de patrocinadors que han donat el seu suport un any més. També es va mostrar agraït al públic per la seua gran resposta durant els huit dies de concerts, i va donar les gràcies als alumnes, professors i especialment a l’equip d’AGMO (Associació de Guitarristes Música Oberta) i a totes les empreses que col·laboren en l’organització d’aquest esdeveniment anual.

Totes aquelles persones que no hi van poder assistir en directe, poden gaudir de veure la gala completa, en el Facebook del Festival de Guitarra ‘Ciutat d’Elx’ (https://www.facebook.com/festivalguitarra).