Elx acollirà l’Assemblea de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers els dies 13, 14 i 15 de setembre

Elx acollirà l’Assemblea de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers els dies 13, 14 i 15 de setembre

El regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, destaca que “trobades d’aquest tipus posen en relleu l’interés que desperta Elx entre els professionals del sector gastronòmic i enològic”


Elx acollirà l’Assemblea de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers els dies 13, 14 i 15 de setembre. Així ho va anunciar ahir el regidor de Promoció Econòmica i Desenvolupament Turístic, Carles Molina, al costat del president de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers (UAES), Pablo Martín, i el president d’Aseca (Associació de Sommeliers d’Alacant), Francisco Berenguer.

A l’Assemblea assistiran uns 60 sommeliers de tota Espanya en representació de les associacions provincials i regionals, i en aquesta s’abordaran qüestions d’interés per al col·lectiu, com la formació, i es donaran a conéixer els detalls i els paràmetres que regiran en la celebració a l’octubre del Concurs Nacional de Sommeliers que tindrà lloc a Madrid, dins del Saló Gurmet, els dies 20 i 21 d’octubre i en el qual concursaran, entre altres, quatre sommeliers d’Alacant i d’aquesta província, segons va anunciar ahir el president d’Aseca. El guanyador d’aquest concurs nacional tindrà l’honor de representar Espanya al campionat mundial, cosa que només poden fer els sommeliers associats de la UAES.

La UAES compta amb més de 4.000 sommeliers a tota Espanya, dels quals, més d’un centenar pertanyen a Aseca.

“Estem molt agraïts que la UAES haja triat Elx per a la seua reunió anual. És indubtable que la gastronomia té un paper destacat a Elx, amb una oferta de restauració àmplia, variada i de qualitat i un excel·lent producte local que es troba en una fase de gran desenvolupament”, ha assenyalat l’edil Carles Molina, que ha destacat que “per aquest motiu, reunions d’aquest tipus posen en relleu l’interés que desperta Elx entre els professionals del sector gastronòmic i enològic, ja que que depositen la seua confiança per a desenvolupar aquesta trobada a la nostra ciutat”.

Durant els tres dies que dura l’Assemblea, els participants visitaran cellers com Francisco Gómez, Cellers Secilia, Cellers Bocopa, Les Virtuts i MG Wine i celebraran una exposició amb la participació de tots els cellers inclosos en la DO Alacant a l’hotel Hort del Cura, seu de l’Assemblea, a la qual estan convidats sommeliers professionals i prescriptors i professionals del sector hostaler d’Alacant i de la província. L’exposició serà organitzada per Aseca i comptarà amb la col·laboració, a més dels cellers esmentats, de l’Ajuntament d’Elx.

Uns 60 experts en vi de tota Espanya acudiran a la reunió en representació de les associacions provincials i regionals; en aquesta s’abordaran qüestions d’interés per al col·lectiu, com la formació, i es donaran a conéixer detalls sobre el Concurs Nacional de Sommeliers

Segons ha indicat Carles Molina “un dels objectius de promoció de Visitelche és crear valor mitjançant el desenvolupament d’experiències turístiques que conjuminen l’oferta de restauració de la ciutat i de productes tradicionals d’Elx i el seu camp com magranes, dàtils, olis i almàsseres, vins de Cellers Faelo (inclosos en la DO Vins d’Alacant), formatges, licors, mel i fruites i hortalisses del Camp d’Elx.”

“La creació de l’Escola Municipal d’Hostaleria, convertida, gràcies al suport de la Generalitat Valenciana, en el Centre de Turisme CdT Elx, és una aposta ferma de l’Ajuntament d’Elx i Turisme Comunitat Valenciana per al desenvolupament i la formació de professionals del sector turístic i de l’hostaleria en nivells de qualitat que el nostre destí mereix”, ha explicat Molina.

A més, segons ha informat l’edil “el Sistema de Qualitat Turística de la Secretaria d’Estat de Turisme ha distingit nombrosos restaurants i empreses de productes locals d’Elx”.

Per part seua, el president nacional, Pablo Martín, ha assenyalat que aquesta Assemblea serà recordada per l’aposta decidida que la UAES farà per la formació dels sommeliers i el seu reconeixement professional, cosa cada vegada més demandada per la societat, sobretot en la cerca de l’excel·lència dins d’un sector que, com el de l’hostaleria, ha sigut un dels més castigats durant la pandèmia.

Elx està adherida a la marca gastroturística de la CV l’Exquisit Mediterrani, per al foment i la promoció del turisme gastronòmic, com a mitjà de posicionament, de diversificació turística i d’impuls dels sectors econòmics que integren la gastronomia mediterrània il·licitana i de tota la Comunitat Valenciana en tota la seua cadena de valor. A més, aquesta valora la promoció i el consum dels productes de la nostra terra, com el vi i altres begudes artesanals de producció local.