L’edil de Promoció Econòmica i Turisme, Carles Molina, diu que en els pròxims dies es publicaran les bases i anuncia que les bonificacions en el cànon superen els 900.000 euros en els 25 anys de concessió
L’Ajuntament d’Elx té previst publicar durant la setmana que ve les bases per a la licitació del restaurant del Parc Municipal. Així ho ha explicat el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Carles Molina, que ha aclarit que a partir d’aquesta publicació s’obrirà un termini de 30 dies perquè les empreses presenten les seues ofertes.
Tal com ha explicat Molina, l’objectiu de l’Equip de Govern és recuperar com més prompte millor aquest emblemàtic restaurant situat al cor del Palmerar i de la ciutat. Amb aquest objectiu s’han flexibilitzat els criteris en la licitació d’aquest contracte.
“Es tracta d’una concessió a 25 anys en la qual es contemplen importants bonificacions en el cànon anual que és de 43.322 euros. Aquestes bonificacions són del 95% del cànon durant els primers 15 anys del contracte i del 75% durant els últims deu anys d’aquest; en total 942.257 euros en els 25 anys del contracte”, ha indicat el regidor, que ha apuntat que es tracta d’un procediment obert i ordinari.
Aquestes bonificacions s’atorguen per a compensar les inversions que ha d’escometre l’adjudicatari per a posar en funcionament el restaurant.
Molina ha assenyalat que “estem en contacte amb diversos inversors que han mostrat el seu interés i que, en molts casos, ja estan preparant els seus projectes”.
Segons la justificació dels criteris, hi ha una puntuació de 80 punts. “D’aquests, 55 tindran a veure amb qüestions econòmiques respecte al cànon oferit i hi haurà altres 25 punts amb els quals es valorarà l’oferta gastronòmica (fins a 10 punts), l’experiència del licitador (fins a 5 punts) i l’avantprojecte de rehabilitació del local (fins a 10 punts)”, ha indicat el regidor.
Respecte a l’oferta gastronòmica, l’edil ha dit que es valorarà la varietat de la carta, incloent-hi elaboracions inspirades en la cuina tradicional local i comarcal, així com la incorporació de productes locals, ecològics, de temporades, plats vegetarians i plats per a celíacs.
D’altra banda, es valorarà l’experiència acreditada en la gestió d’empreses de restauració.