L’alcalde destaca “el paper fonamental que representa Elx a Alacant Gastronòmica per la seua gran tradició culinària i innovadora”

L’alcalde destaca “el paper fonamental que representa Elx a Alacant Gastronòmica per la seua gran tradició culinària i innovadora”

Carlos González assenyala que “tornar a celebrar aquest esdeveniment representa un punt d’inflexió tant en la millora de la situació sanitària com en la recuperació de l’activitat socioeconòmica”


 

“Elx representa un paper fonamental a Alacant Gastronòmica per la seua gran tradició culinària i innovadora”, així ho ha assenyalat l’alcalde, Carlos González, en el recorregut inaugural de la fira que ha tingut lloc aquest matí a IFA. El responsable de l’Equip de Govern ha assistit a l’esdeveniment juntament amb la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, el president de la Diputació, Carlos Mazón, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, el regidor de Turisme d’Elx, Carles Molina, i el president d’Alacant Gastronòmica, Carlos Baño, així com responsables d’IFA, representants del sector i membres de la Corporació Municipal.

González ha mostrat el seu optimisme davant la tornada d’Alacant Gastronòmica i ha destacat que “representa un punt d’inflexió tant en la millora de la situació sanitària com en la recuperació de l’activitat socioeconòmica”.

“Que tornen els esdeveniments significa que hem aconseguit l’objectiu de sobrepassar el 70% de la població vacunada i que es donen les condicions per al retorn a la normalitat”, ha indicat el regidor il·licità, que ha avançat que el pròxim dilluns el Consell prendrà més decisions en relació amb la desescalada.

Més de 250 estands han desplegat el seu ventall de sabors en aquesta demostració del potencial hostaler i culinari d’Alacant i de la resta de municipis de la província. Durant el recorregut, han visitat nombrosos estands, entre aquests, el d’Elx que es troba al pavelló 1 i presenta un cridaner disseny amb imatges de la Granada Mollar.

Entre les novetats, a causa de l’àmplia demanda d’enguany, s’ha duplicat l’espai i s’han utilitzat els dos pavellons d’IFA, la qual cosa ha permés una capacitat de 30.000 metres quadrats. També s’ha ampliat l’horari del cap de setmana fins a la mitjanit per a oferir sopars i música en viu.

Showcooking i degustacions

El dissabte dia 25, a partir de les 12.00 hores, el programa de l’estand de Visitelche començarà amb un showcooking de “vermuts aromatitzats” a càrrec de Nacho González, formador d’hostaleria, i que els assistents podran degustar en finalitzar el mateix. A continuació, tindrà lloc una presentació i degustació de formatges a càrrec de Formatges Cantó, per a donar pas als arrossos més tradicionals del Camp d’Elx, preparats especialment per a l’ocasió pels restaurants de l‘Associació Restaurants Camp d’Elx (ARCE).

Per a finalitzar la proposta gastronòmica del dia, a partir de les 16.30 hores, Fran Castell, de la Confiteria Castell, ens delectarà amb una presentació i degustació de “pastís d’Elx” i a continuació també es podrà gaudir d’un showcooking de “coques de formatge i dàtil” elaborades per Gema de “Cookies per a Tots”

.

El regidor il·licità inaugura la fira a IFA juntament amb la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, el president de la Diputació, Carlos Mazón, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, el regidor de Turisme d’Elx, Carles Molina i el president d’Alacant Gastronòmica, Carlos Baño, així com responsables d’IFA, representants polítics i membres de la Corporació Municipal

 

La proposta per al diumenge dia 26 comença de nou amb un showcooking de “coca i salaons” que també protagonitzarà Nacho González. A continuació, els assistents a l’estand podran gaudir d’una degustació de “pernil ibèric al tall” a càrrec del Restaurant Luceros.

A partir de les 14.00 hores, els visitants de la fira podran presenciar un showcooking d’“arròs amb crosta” a càrrec de la Plataforma d’Hostaleria Il·licitana, i a continuació es realitzarà una degustació d’“arrossos a la llenya” elaborats pels restaurants del Camp d’Elx (ARCE). També a les 16.30 hores, hi haurà una degustació de “dolços d’Elx” elaborats per la Confiteria 1989. Seguidament i amb la col·laboració de l’Associació de Productors de Dàtil d’Elx es realitzarà una presentació i degustació de dàtils, i per a finalitzar la proposta del dia es durà a terme una degustació de bescuits i galetes elaborats amb la magrana mollar a càrrec de Gema de “Cookies para Todos”.

L’últim dia, el dilluns 27, està dedicat als professionals del sector. El matí començarà amb un taller formatiu per als alumnes del Curs de Formació de Càritas Elx, a càrrec de Nacho González. Seguidament els visitants a l’estand podran degustar els formatges d’elaboració pròpia de la Vaqueria del Camp d’Elx i sobre les 14.00 hores el xef del Restaurant Granaino, Odón Martínez, protagonitzarà un showcooking denominat “Arrossos mariners a Elx”, elaboració que posteriorment tots els assistents podran degustar. A continuació, la xef il·licitana Patricia Sanz ens delectarà amb una presentació d’“aplicacions en cuina amb Granada Mollar d’Elx”. Per a finalitzar la jornada, els assistents a l’estand de Visitelche podran conéixer com es fa el tradicional “panet de figa” i degustar aquest tradicional i deliciós dolç de la mà de Gaspar Antón en representació d’AMFAR.