L’activitat es durà a terme demà, 30 d’octubre, i està dirigida a xiquetes i xiquets a partir de 6 anys que, amb ajuda dels seus familiars, podran recrear caretes fenícies, precolombines, gregues, egípcies o romanes
Amb motiu del Dia de Tots els Sants el Museu d’Arqueologia i Història d’Elx (MAHE) i la Regidoria de Cultura han impulsat per a demà, 30 d’octubre, un taller de màscares funeràries i històriques. Els xiquets i les xiquetes a partir de sis anys d’edat seran els grans protagonistes d’aquesta activitat en la qual divertir-se serà l’única norma obligatòria.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els més xicotets, amb ajuda dels seus familiars, facen les seues màscares i recreen aquelles rudimentàries d’època prehistòrica, altres més acolorides com fenícies o precolombines, les daurades gregues o egípcies, o les realistes de temps romans. Tindran a la seua disposició recursos de tota mena per a pintar i per a decorar les seues màscares.
El taller es realitzarà en dos torns, un a les 10.30 hores i un altre a les 12 hores, amb un màxim de 15 participants en cada torn.
En concret, es realitzarà un recorregut pel Mediterrani antic a través de les màscares que s’han trobat a tombes i poblats del passat.
La regidora de Cultura, Marga Antón, anima les famílies a gaudir d’aquesta celebració d’una manera amena i segura i informa que la inscripció es podrà realitzar a través del número telefònic 966 658 203
Des d’èpoques molt antigues, les màscares van servir com a rostres eterns que es col·locaven sobre la cara de les persones difuntes per a evitar així l’oblit d’aquestes i la seua degradació. També s’han utilitzat com a objectes protectors, amulets amb forma de caretes perquè els mals esperits i les desgràcies de la vida quotidiana no reconegueren a qui les portava. Aquesta idea és la que ha arribat fins a l’actualitat a través de celebracions com Tots els Sants o la terrorífica nit de Halloween, hereua d’una antiga celebració dedicada al canvi de cicle agrícola, l’arribada de l’hivern, un moment en el qual la vida i la mort estan en connexió. Llavors era necessari portar aquestes màscares, una disfressa per a evitar així els perills de la nit.
Segons ha explicat la regidora de Cultura, “amb aquest taller el MAHE pretén mostrar les arrels de les festivitats actuals, que han perdurat al llarg del temps, s’han transformat i s’han adaptat, però tenen un passat comú que uneix cultures i persones”. Així mateix, l’edil ha convidat les famílies a gaudir d’aquesta celebració d’una manera amena i segura amb els més xicotets de la casa i ha informat que la inscripció és gratuïta amb prèvia reserva al MAHE a través del número telefònic 966 658 203.