L’alcalde d’Elx, Carlos González, la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà i l’edil de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, acompanyats per membres de l’Equip de Govern i pels representants de les organitzacions agràries del camp il·licità, han assistit aquesta vesprada a l’obertura de la seua dècima edició
L’Ajuntament ha posat en valor el món rural amb la celebració de la Fireta del Camp d’Elx durant aquest cap de setmana al passeig de l’Estació després d’un any de pandèmia. L’alcalde d’Elx, Carlos González, la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà i l’edil de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, acompanyats per membres de l’Equip de Govern i per representants de les organitzacions agràries del Camp d’Elx , han assistit hui a l’obertura de la seua dècima edició. Enguany participen un total de 24 expositors d’organitzacions i venedors de productes típics, que inclouen 38 activitats amb 18 tallers, d’entre altres, palma blanca, trenat d’espart, elaboració de rotllos i pa de figa o de grimpa infantil de palmeres.
Segons ha destacat l’alcalde, aquest esdeveniment rural significa “que recuperem espais de normalitat” i ha assenyalat que “a més és un gran aparador del Camp d’Elx que ens permet mostrar la seua riquesa agrícola i cultural, així com compartir tant els productes com les elaboracions típiques de les pedanies d’Elx”. Així mateix, el responsable de l’Equip de Govern espera que aquests dies servisquen per a donar valor al camp il·licità com a motor econòmic i palanca cultural del terme municipal.
Mireia Mollà ha destacat la importància de connectar l’entorn rural amb la ciutat i de reivindicar el paper de la dona en aquest medi, més si cap, ja que coincideix amb el Dia Internacional de la Dona Rural. La consellera ha animat la ciutadania i els visitants que acudisquen a la fireta per a degustar els productes autòctons i gaudir dels nombrosos tallers, de les exhibicions i dels concursos que es duran a terme durant tot el cap de setmana.
Després d’un any de pandèmia i sota totes les mesures higienicosanitàries per fer front al coronavirus, el públic podrà degustar productes autòctons i gaudir de tallers, exhibicions i concursos
Per part seua, l’edil de Desenvolupament Rural ha mostrat la seua satisfacció pel començament d’aquesta cita ja consolidada al municipi després de dos anys de pandèmia. “Un esdeveniment que ens mostrarà la realitat del Camp d’Elx en matèria d’agricultura, de tradicions i de cultura”, ha assenyalat el regidor, que ha agraït la participació i la col·laboració de les entitats agrícoles d’Elx “perquè aquesta fireta siga prou atractiva per a tots els il·licitans i les il·licitanes”.
Concretament, hi haurà quatre exposicions: de l’escultor en fusta d’olivera resident al Camp d’Elx, Roy Ledgar; de l’artesà del moble amb troncs de palmera, Juan Garcí;, d’Amfar sobre centres de taula de magrana; i de les fotos participants en el concurs d’arbres singulars de la Baia Jove.
També hi haurà lloc per als concursos organitzats des de diferents àmbits, com el tradicional de pelar magrana organitzat per la Denominació d’Origen Protegida (DOP) de la Granada Mollar d’Elx, el de la magrana ideal de la Unió de Llauradors i el de pintura de l’Associació de Belles Arts. Dos showcookings amb dàtil, les actuacions de la Coral Dama d’Elx –que revelarà peces d’una obra que s’estrenarà pròximament en teatre– i la Rondalla de la Tercera Edat, que entonarà cançons de fil i cotó completaran la programació. A més de les exhibicions de pujada de palmera i de la desfilada de les boixeteres amb les peces confeccionades, que celebraran al Parc Municipal la seua trobada nacional.