El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, el gerent de l’Associació de Dany Cerebral Adquirit de la província d’Alacant (ADACEA), Antonio Rico, l’usuari Aarón Soler i el seu pare, Octavio Soler, participen en la lectura del manifest que demana una rehabilitació perquè hi haja serveis d’atenció en tots els punts del país
El manifest amb motiu del Dia del Dany Cerebral, celebrat aquest matí al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Elx, ha posat el focus en la necessitat que totes les persones que pateixen un dany cerebral puguen accedir, des del primer moment, a una rehabilitació especialitzada independentment de la situació específica de cada persona.
L’usuari de l’Associació de Dany Cerebral Adquirit de la província d’Alacant (ADACEA), Aarón Soler i el seu pare, Octavio Soler, han llegit el manifest en el qual reclamen impulsar una estratègia nacional d’atenció al dany cerebral, l’elaboració d’un cens de persones amb dany cerebral i la creació de la categoria diagnòstica de “Dany Cerebral”.
A més, una altra de les seues reivindicacions inclou als familiars com a “part beneficiària del procés d’atenció i no només com a part col·laboradora” perquè puguen rebre tota l’atenció necessària durant el procés.
Per part seua, el gerent d’ADACEA, Antonio Rico, ha posat el focus en la importància de tindre pisos tutelats o tallers i locals més grans per a atendre a qualsevol persona que ho requerisca quan “Elx tinga un tractament de Dany Cerebral Adquirit adequat a la ciutat que és”.
A més, el regidor de l’àrea, Mariano Valera, ha recalcat la importància de “continuar treballant amb entitats com ADACEA a través dels programes de subvenció de la Regidoria”. A l’acte han assistit també membres de la Corporació Municipal.
Per a col·laborar i visibilitzar el Dia del Dany Cerebral, la Federació Espanyola de Dany Cerebral (FEDACE) du a terme una iniciativa que consisteix a pujar una foto o un vídeo a les xarxes socials amb l’etiqueta #DíaDañoCerebral per tal de poder guanyar una col·lecció de publicacions i de guies de FEDACE.