L’alcalde, Carlos González, la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, la secretària Autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, la regidora de Cultura, Marga Antón, i el president de la Junta Rectora, Francisco Borja, assisteixen al primer assaig general del cicle de tardor a la basílica de Santa Maria.
Després de dos anys de parèntesi per la pandèmia, anit, 29 d’octubre de 2021, va tindre lloc a la basílica de Santa Maria el primer assaig general de les representacions del Misteri d’Elx del cicle de tardor en el qual centenars d’il·licitans i d’il·licitanes van tornar a mirar al cel i a sentir la màgia d’aquest drama sacrolíric. Una nit emotiva que va comptar amb la presència de l’alcalde i del president del Patronat Rector del Misteri, Carlos González, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, la secretària Autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, la regidora de Cultura, Marga Antón, el president de la Junta Rectora, Francisco Borja, el fill predilecte d’Elx, Francis Martínez Mojica, la membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Ram d’Or, Tudi Torró, i el jugador olímpic taekwondo, Raúl Martínez, així com membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal.
“La recuperació del Misteri simbolitza no sols que torna La Festa, sinó que després d’un any complex tornem a la normalitat, que ens permet, una cosa tan important per a la nostra ciutat com és celebrar el que és el seu senyal d’identitat per excel·lència”, ha destacat l’alcalde, que ha felicitat el Patronat pels seus esforços i desvetlaments i la gran família del Misteri per haver fet un treball “molt seriós malgrat les seues condicions de dificultat”.
El regidor il·licità ha assenyalat que durant els segles XX i XXI a penes hi ha hagut interrupcions i ha indicat que “recuperar La Festa té una importància immensa per a la ciutat”, motiu pel qual s’han adoptat mesures sanitàries, com la realització d’una PCR a cadascun dels cantors per a descartar possibles contagis.
Per part seua, Mireia Mollà ha mostrat el seu convenciment que no minvarà en cap moment la grandesa d’aquesta magnífica representació i ha assegurat que “la seua esplendor va estar a l’altura de les circumstància com sempre ho ha fet en els seus anys d’història”.
A més, Mollà ha puntualitzat que “l’exercici de valentia de tots els valencians i les valencianes per superar la greu crisi sanitària ha sigut el que ha fet possible aquest retrobament amb el Misteri” i ha felicitat en nom de la Generalitateal Patronat, els cantors i l’Ajuntament d’Elx per dur a terme les representacions sota unes estrictes mesures de seguretat.
El responsable de l’Equip de Govern assegura que “la recuperació del Misteri simbolitza no sols que torna la Festa, sinó que després d’un any complex tornem a la normalitat, i això ens permet celebrar el senyal d’identitat per excel·lència de la nostra ciutat”
Mentrestant, Raquel Tamarit ha manifestat el seu agraïment cap a aquells que han treballat per demostrar que la cultura és segura. “Sabem que ho heu donat tot per a poder oferir la ciutadania d’Elx i la Comunitat Valenciana en general eixa Festa que tant s’espera quan arriba el mes d’agost”, ha destacat.
El president de la Junta Rectora ha subratllat que “celebrar aquestes representacions després de l’enorme crisi sanitària que estem vivint és història però també és sentiment i amor a la Verge i a aquesta Festa que enguany ha coincidit amb el vinté aniversari de la Declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco”.
Durant l’assaig, el rector de la UMH, Juan José Ruiz, ha actuat com a portaestendard i la presidenta del Col·legi d’Infermeria de la província d’Alacant, Monserrat Angulo, i el president del Col·legi de Metges de la província, Germann Schwarz, han sigut les personalitats electes.
La Festa continuarà hui i demà, en els dos següents assajos generals, i el dilluns amb motiu de les representacions extraordinàries de les dues parts del drama assumpcionista: La Vespra i La Festa.