La sessió plenària dona llum verda al Pla Parcial del nou sector E49 que preveu l’ordenació d’una gran illa central amb zones edificables i ús terciari
El Ple de hui ha aprovat per unanimitat el Pla Parcial del nou sector E49 per a l’ampliació en 600.000 metres quadrats del Parc Empresarial.
Un nou sector, ja creat, després de l’aprovació definitiva de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per la Comissió Territorial d’Urbanisme el mes de juliol passat, la seua inscripció al Registre Autonòmic d’Instruments de Planejament el passat 28 d’octubre i la seua publicació al Butlletí Oficial de la Província (BOP) el passat 12 de novembre.
Segons ha recordat la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, “tant al nord com al sud d’eixa gran illa s’estableixen dues zones edificables, i d’ús terciari en la zona sud-oest del sector, cosa que garanteix la diversificació d’usos i l’existència dels serveis necessaris”.
“Un document clau per al desenvolupament econòmic i per a la creació d’ocupació. L’instrument necessari per a comptar amb una oferta de sòl industrial versàtil i atractiva per a la implantació d’activitats econòmiques empresarials”, ha destacat l’edil, que ha explicat que “una vegada aprovat aquest pla, l’empresa municipal Pimesa podrà traure a licitació els tràmits necessaris per a la gestió del sòl”.
En aquest sentit, Ana Arabid ha destacat que “els pressupostos de PIMESA compten per a l’any 2022 amb 4,7 milions d’euros destinats a l’adquisició del sòl necessari perquè aquesta ampliació siga una realitat”.
Projecte de Puçol per a l’Educació i la Cultura
D’altra banda, el Ple Municipal ha donat llum verda, per unanimitat dels grups polítics municipals, a la proposta de participació de l’Ajuntament d’Elx en la constitució de la ‘Fundació de la Comunitat Valenciana Projecte de Puçol per a l’Educació i la Cultura’, a l’aprovació dels seus estatuts i a l’aportació municipal.
Tal com ha recordat la regidora de Cultura, Marga Antón, la creació de la fundació naix en la passada legislatura amb l’objectiu de conservar i de preservar tot el material que existeix al museu perquè romanga viu al llarg durant tota la història, “ja que es tracta de la història del nostre camp, dels nostres barris i de les nostres pedanies”.
La regidora ha destacat que aquesta fundació s’ha impulsat en col·laboració amb l’Associació d’Amics de Puçol i amb l’impulsor del museu, Fernando García Fontanet.
En l’actualitat el Museu de Puçol compta amb més de 80.000 referències i és una de les col·leccions més importants en aquesta matèria.
Segons la regidora, la creació d’aquesta fundació es justifica amb la finalitat de dotar d’una estructura més sòlida per al desenvolupament del projecte que fins ara es finança bàsicament gràcies a les aportacions de l’Ajuntament. Altres dels objectius són la cerca de finançament major i més estable, l’accés a finançament d’altres institucions i el major control en la gestió del museu.
Informe morositat
D’altra banda, l’equip de Govern ha donat compte en la sessió plenària de hui de l’informe sobre el compliment de la llei de morositat referent al tercer trimestre de l’any. La regidora de Gestió Tributària, Patricia Macià, ha informat que els pagaments realitzats a juliol, agost i setembre indiquen que el 61,13% del nombre total de pagaments s’ha realitzat dins del període legal establit, que representa el 51,8% de l’import total pagat.
El percentatge total d’inversions gestionades –des de projectes en tràmit d’aprovació i fins a adjudicats- és del 62,17%, és a dir, 30,8 milions d’euros. El total executat és del 30,14%, aproximadament 14,9 milions d’euros.
Patricia Macià ha ressaltat que “haver gestionat més del 60% i haver executat un 30% és una dada veritablement positiva i es veurà incrementada en la pròxima dació de compte del quart trimestre”.
Quant als moviments de tresoreria, la regidora ha constatat que a 30 de setembre hi havia unes existències finals de 30,8 milions i ha puntualitzat que tota aquesta informació s’ha remés al Ministeri d’Hisenda.
Així mateix, s’ha adonat tant a l’informe sobre execució pressupostària i situació i moviments de Tresoreria corresponent al tercer trimestre de 2021 com a la informació comunicada al Ministeri d’Hisenda en compliment de l’obligació contemplada en l’Orde HAP/2105/2012 referent a l’execució del tercer trimestre del Pressupost de l’Ajuntament per a l’exercici 2021.
Un altre dels acords aprovats en la sessió plenària de hui ha sigut la modificació de crèdits número quatre del Pressupost de Visitelche, per habilitació de crèdits extraordinaris.
També, en vespres de les festes nadalenques, l’Ajuntament ha aprovat avançar al 16 de desembre el Ple en el qual es preveu aprovar els Pressupostos Municipals per a 2022.
Els grups polítics acorden íntegrament la participació de l’Ajuntament d’Elx en la constitució de la ‘Fundació de la Comunitat Valenciana Projecte de Puçol per a l’Educació i la Cultura’
Xarxa Xaloc
D’altra banda, l’Ajuntament ha tirat avant amb els vots a favor de tots els grups polítics la pròrroga fins al 31 de desembre de 2021 del conveni en el qual es formalitza l’encàrrec de la “gestió, informació, mediació social i assessorament en matèria d’habitatge, regeneració urbana, i rehabilitació d’edificis”, efectuada per la Generalitat Valenciana, per a la futura creació de la “Xarxa Xaloc”.
Segons ha indicat el regidor de Drets Socials, Mariano Valera, a la clàusula desena del conveni, sota l’epígraf “Vigència i Duració” s’estableix que “aquest acord pot ser prorrogat anualment fins a un màxim de quatre anys per mutu acord, prèvia petició per escrit de qualsevol de les parts signants, amb un mínim d’un mes de preavís abans del terme inicial. La pròrroga, en el seu cas, s’ajustarà al marc fixat per la Comissió de Seguiment”.
Estratègia Local de Promoció de la Salut 2022-2025
La sessió plenària de hui també ha donat compte del Pla de l’Estratègia Local de Promoció de la Salut 2022-2025 amb el qual es pretén promoure al municipi d’Elx un apoderament per a la salut individual i comunitària mitjançant el qual les persones, les famílies i la comunitat adquirisquen una major capacitat per a prendre decisions i per a exercir control sobre la seua salut amb la finalitat d’aconseguir una major influència sobre la qualitat de vida del municipi.
Pla municipal Convivència Intercultural 2022-2026
Així mateix, s’ha donat compte de l’acord adoptat per la Junta de Govern Local, a data del 12 de novembre de 2021, per a l’aprovació del Pla Municipal de Convivència Intercultural 2022-2026. Un document que, segons ha explicat el regidor de Drets Socials, aborda les àrees específiques d’Acolliment i Normalització, Ocupació, Educació i Cultura, Habitatge i Allotjament, Salut, Esport i Oci; així com les àrees transversals de Gènere, Diversitat funcional, Participació i Associacionisme, Interculturalitat i Joventut.