El saló de plens acull la presentació de la revista Pandereta i del pregoner del Nadal

El saló de plens acull la presentació de la revista Pandereta i del pregoner del Nadal

La publicació, que conté una trentena de treballs sobre diferents aspectes de la festivitat, “s’ha fet major amb el número 20”, segons José Pérez, president de l’Associació de Betlemistes.


El betlemisme il·licità s’ha retrobat en la presentació de la seua tradicional revista ‘Pandereta’, garant d’una tradició que gaudeix de gran nissaga. La publicació, que compleix vint números, ha sigut donada a conéixer en un acte celebrat aquesta vesprada al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Elx per la regidora de Festes, Mariola Galiana; pel president de l’Associació de Betlemistes, José Pérez; i pel pregoner del Nadal 2021, el periodista Manolo Alarcón.

A la trobada, conduïda per la també informadora Reme Sanz, la regidora ha destacat l’acurada edició de la revista, “objecte de col·lecció per a molts ciutadans”, i ha ressaltat el minuciós treball que amb cura i amb gran dedicació que realitzen els membres de l’Associació.

El president de l’Associació, per part seua, ha agraït l’esforç realitzat per tots els col·laboradors per a publicar “aquest número 20 que ja s’ha fet major” i que recull una trentena de treballs sobre diferents aspectes del Nadal.

 

El periodista Manuel Alarcón anuncia un pregó “reivindicatiu” i la regidora de Festes, Mariola Galiana, lliura a l’Associació copies dels acords municipals que demanen la declaració de BIC per al betlemisme

Tant la regidora com el president dels betlemistes han enaltit el treball periodístic i el currículum del pregoner que, després d’agrair la seua designació, ha anunciat un pregó “reivindicatiu”.

La presentació de ‘Pandereta’ 2021 marca l’inici de les activitats entorn del Nadal. La regidora ha fet lliurament al final de l’acte d’una còpia dels acords de la Junta de Govern Local i del Ple en les quals se sol·licita a la Generalitat Valenciana que el betlemisme siga declarat Bé d’Interés Cultural (BIC).