La primera jornada de Formació en Voluntariat compta amb la participació de 130 joves i del coach Carlos Andreu

La primera jornada de Formació en Voluntariat compta amb la participació de 130 joves i del coach Carlos Andreu

La iniciativa, promoguda per la Regidoria de Joventut en col·laboració amb l’associació Conciénciate, es va inaugurar ahir i continua hui al Centre de Congressos Ciutat d’Elx


La primera jornada de Formació en Voluntariat ha comptat amb la participació de 130 joves i del coach Carlos Andreu. L’activitat, promoguda per la Regidoria de Joventut en col·laboració amb l’associació Conciéntate, es va inaugurar ahir i continua hui al Centre de Congressos Ciutat d’Elx.

“En aquesta primera cita ens hem trobat amb una joventut participativa, compromesa amb el benestar social i conscienciada amb la sostenibilitat, entre molts altres factors. Un d’ells se centrava exclusivament en el voluntariat, que s’ha reflectit expressament en el Pla Jove que hem elaborat gràcies a la participació ciutadana i que va ser aprovat al juliol d’enguany”, ha destacat la regidora de Cultura, Marga Antón, que ha reconegut la gran faena duta a terme pel consultor i formador Carlos Andreu, professor visitant de la Universitat Complutense de Madrid, de la Universitat CEU Sant Pau i de la Universitat de Navarra, que durant la sessió va impartir la ponència: “Conócete a ti mismo”.

Andreu ha explicat els joves durant aquestes jornades les seues competències més innates perquè siguen capaços de posar-les en pràctica el dia que isquen al mercat professional o que vulguen endinsar-se en el voluntariat. Així mateix, el formador ha apuntat que “el voluntariat ajuda a ser feliç per ajudar altres persones ja que la felicitat radica a tindre una cosa per la qual alçar-se i aquesta experiència et permet experimentar eixa sensació”.

A més, per a la realització d’aquesta activitat s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Conciénciate, que desenvolupa en l’actualitat un projecte format per joves voluntaris que té com a objectiu promoure el voluntariat en favor dels col·lectius més vulnerables de la societat. Fundada en 2017, naix amb la idea de servir com a mitjà per a acostar el voluntariat i la realitat social a la joventut, buscar la seua implicació i el seu compromís social. Hui dia, l’Associació té més de 300 voluntaris; la majoria d’ells són estudiants i provenen de diferents centres educatius, tant públics com privats o concertats.

La regidora de l’àrea, Marga Antón, considera que “tant pels temes que s’aborden, com pels ponents amb els quals comptarem, es tracta d’un curs d’alta qualitat i d’interés formatiu per als joves, que contribuirà a fomentar la seua implicació i el seu compromís social

El programa, que s’estructura en sis sessions i una pràctica final ha comptat amb ponents com Gorka Chazarra, president de l’Associació; la psicòloga de l’Àrea Educativa d’APSA, Elena Alcalá; la secretària de Conciénciate, Elena Rodríguez; Miguel Pérez, membre del Comité Directiu de Conciénciate; i el professor Titular de Filosofia del Dret i Director de la Càtedra de Discapacitat i Ocupabilitat de la Universitat Miguel Hernández i membre del Comité Directiu de Conciénciate, Antonio Luis Martínez-Pujalte.

Amb aquesta iniciativa, la Regidoria de Joventut, té entre altres competències la de “promoure la participació ciutadana i la implicació de la societat en general en la prevenció i en resolució dels problemes juvenils detectats, i fomentar el teixit associatiu juvenil com a forma prioritària de participació de la joventut”.

L’edil considera que “tant pels temes que s’aborden, com pels ponents amb els quals comptarem, es tracta d’un curs d’alta qualitat i interés formatiu per als joves, que contribuirà a fomentar la seua implicació i el seu compromís social i a formar en ells valors decisius per a la seua maduració personal, com la motivació i l’empatia”.

La inscripció per a aquestes jornades ha sigut completament gratuïta i quan finalitzen aquestes s’entregarà a tots els joves participants un diploma acreditatiu.