L’alcalde i l’edil de Cultura expliquen a la Junta de Portaveus l’error tècnic que va propiciar que les obres d’exhumació s’iniciaren sense contracte

L’alcalde i l’edil de Cultura expliquen a la Junta de Portaveus l’error tècnic que va propiciar que les obres d’exhumació s’iniciaren sense contracte

Carlos González assegura que “després de la reunió de hui queda totalment clar que no hi ha hagut cap mena d’arbitrarietat, de mala fe, ni d’intencionalitat per a eludir el procediment contractual”


“Després de la Junta de Portaveus celebrada hui, queda totalment clar que no hi ha hagut cap mena d’arbitrarietat, de mala fe, ni d’intencionalitat per a eludir el procediment contractual corresponent en les exhumacions de restes de represaliats al Cementeri Vell”, ha declarat l’alcalde d’Elx, Carlos González, que ha afegit que “el que s’ha produït ha sigut un error tècnic, una confusió en el procediment que ha motivat que les obres s’iniciaren sense contracte”.

Carlos González, que ha comparegut acompanyat per l’edil de Cultura Marga Antón, i pels portaveus municipals, Héctor Díez i Ramón Abad, ha insistit que “malgrat que les obres es van iniciar sense contracte, cal destacar, com s’ha posat de manifest en la Junta de Portaveus, que s’han produït tots els elements essencials d’un procediment d’aquesta naturalesa, com és el cas de la retenció de crèdit, de la concurrència, de la publicitat, del corresponent informe tècnic d’adjudicació… i que, malgrat la confusió per eixa aparença contractual que ha motivat l’inici de les obres sense contracte, si s’hagueren fet els passos correctament, l’empresa adjudicatària hauria sigut la mateixa que ha realitzat les obres”.

L’alcalde ha reconegut que el procés no va estar ben fet i, per això, la regidora va paralitzar les obres i s’ha pagat a l’empresa per a posar punt i final als treballs.

“S’han produït tots els elements essencials en el procediment, com és cas de la retenció de crèdit, la concurrència, la publicitat, el corresponent informe tècnic d’adjudicació… Si s’hagueren fet els passos correctament, l’empresa adjudicatària hauria sigut la mateixa”, indica.

L’alcalde ha recordat que la Junta de Portaveus celebrada hui va ser convocada a instàncies de l’Equip de Govern per a donar explicacions sobre les circumstàncies que han concorregut entorn de l’expedient relatiu a les exhumacions al Cementeri Vell.

González ha indicat que tant la regidora com els tècnics que han tramitat aquest expedient han donat totes les explicacions necessàries en la Junta de Portaveus.

Segons l’alcalde, l’origen del problema està en el fet que “en un determinat moment del procediment administratiu, un tècnic municipal confon una autorització de la Conselleria per a l’inici de les obres amb l’autorització necessària derivada del contracte per a començar els treballs. I aquesta confusió ha sigut posada en clar en la reunió de hui”.

El regidor ha conclòs i ha assenyalat que “les obres comencen per això i comencen al marge de la voluntat política, és a dir, per una decisió adoptada en l’àmbit tècnic. Això és el que ha ocorregut i és la prova que no hi ha hagut intencionalitat ni ànim d’afavorir ningú”.

Per part seua, la regidora Marga Antón ha indicat que “a partir d’ara acabarem els treballs pendents i complirem amb tots els tràmits de manera adequada”.