L’Arxiu Municipal d’Elx rep el llegat musical de Vicente Pomares

L’Arxiu Municipal d’Elx rep el llegat musical de Vicente Pomares

La donació inclou documents sonors en diferents suports i de tota mena de gèneres musicals que van des del pop i el rock fins a enregistraments del Misteri d’Elx i bandes sonores


El productor i fundador del grup Cadafal, Vicente Pomares, ha cedit a l’Arxiu Històric Municipal d’Elx (AHME) el seu llegat musical que inclou documents sonors en diferents suports i de tota mena de gèneres musicals, que van des del pop i el rock fins a enregistraments del Misteri d’Elx, bandes sonores, espectacles i artistes, tant il·licitans com d’àmbits més amplis, que començaven la seua carrera o qye tenien una llarga trajectòria professional. La regidora de Cultura, Marga Antón, ha puntualitzat que amb aquesta donació s’inaugura una nova secció en l’arxiu denominada ‘Arxius d’empreses’ i ha destacat que “aquest llegat estarà ben conservat i custodiat per al seu ús en labors d’informació, de difusió i d’investigació”.

Per part seua, Vicente Pomares ha agraït tot el treball de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament d’Elx. L’artista ha destacat que en aquests arxius hi ha quasi un miler d’hores d’enregistraments i ha mostrat el seu desig que estigueren a disposició pública de la ciutadania per a contribuir a la difusió del seu treball.

Mentrestant, l’arxivera municipal, Carmina Verdú, ha assenyalat que l’arxiu en general no és tan sol paper, sinó també documents que contenen informació de tota mena i ha agraït a Pomares la seua contribució.

La regidora de Cultura, Marga Antón, destaca que “els àudios estaran ben conservats i custodiats per al seu ús en labors d’informació, de difusió i d’investigació”
Concert

La regidora de Cultura també ha recordat que el Gran Teatre acollirà el dissabte 6 de noviembre un concert en homenatge a Vicente Pomares, també fundador de l’empresa ‘Espectacles Musicals’, creadora de la sala Cau d’Art que va canviar la cultura de l’oci a Elx. Segons ha indicat Marga Antón, la recaptació serà a benefici d’AFAE (Associació de Familiars de Persones amb Alzhèimer d’Elx). En la seua tornada a l’escenari farà un recorregut pel moviment folk des de l’any 1968. Tant l’edil com l’artista han animat la ciutadania a participar en aquesta iniciativa per a contribuir a una causa solidària.