L’Equip de Govern se suma a la concentració de la plaça de Baix el 25N contra la violència masclista

L’Equip de Govern se suma a la concentració de la plaça de Baix el 25N contra la violència masclista

La Coordinadora Feminista denuncia amb aquesta protesta els assassinats de 37 dones enguany i reivindica “una educació en valors d’igualtat per a aconseguir una societat millor”


L’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Elx amb l’alcalde, Carlos González, al capdavant, i altres membres de la Corporació Municipal s’han sumat a la concentració a la plaça de Baix convocada per la Coordinadora Feminista amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25N).

“Tristament cal lamentar noves pèrdues de dones a les mans de la violència masclista i que són 37 les assassinades a Espanya a les mans de les seues parelles o exparelles enguany, segons les dades oficials, que també reflecteixen els 24 xiquets i xiquetes que queden orfes”, assenyala la Coordinadora en un comunicat.

Durant la concentració s’han realitzat tallers de manualitats entorn de la celebració del 25N, diverses activitats com pintacares i una colpidora perfomance en record de les dones assassinades per les quals s’han guardat cinc minuts de silenci entre acords de violins.

“Creiem que només a través de l’educació en valors d’igualtat es podrà aconseguir una societat millor. Una educació que fomente l’autonomia de les dones i que impulse la seua independència econòmica. En aquest sentit, considerem molt important que emergisquen, en els àmbits públic i privat, ferms referents econòmics i de lideratge femení per a l’empoderament de les dones”, assenyala el manifest de la Coordinadora llegit per María Flores, capitana del Club Handbol Elx.

Entre altres reivindicacions, el manifest recull “que es redoblen els esforços per part del Govern i de l’empresariat per al foment de l’ocupació i per a la millora dels drets laborals i econòmics de les dones víctimes de la violència masclista en qualsevol de les seues manifestacions”.

La Coordinadora Feminista ha triat l’etiqueta #FARTES “per a inundar les xarxes socials amb la condemna més ferma contra el masclisme i contra la misogínia”, assenyala en el seu comunicat.

En acabar la concentració es va iniciar una marxa per la Corredora convocada per l’Assemblea 8 de Març d’Elx.