Les regidories de Desenvolupament Rural i de Comerç organitzen les Jornades Gastronòmiques de Tardor de Productes del Camp d’Elx

Les regidories de Desenvolupament Rural i de Comerç organitzen les Jornades Gastronòmiques de Tardor de Productes del Camp d’Elx

El responsable d’ambdues àrees, Felip Sànchez, ha destacat que l’objectiu d’aquest esdeveniment és promocionar el consum i la compra dels productes locals de temporada i donar un impuls a l’activitat econòmica


Les regidories de Desenvolupament Rural i de Comerç han organitzat les Jornades Gastronòmiques de Tardor de Productes del Camp d’Elx per a promocionar la compra i el consum de productes locals de temporada. El responsable d’ambdues àrees, Felip Sànchez, ha informat que, després de l’èxit de la primera edició de les jornades aquest estiu, la collita de tardor tindrà el seu lloc protagonista en les creacions de l’hostaleria il·licitana.

Així, Sànchez ha explicat que, igual que en les jornades d’estiu, es tracta d’unes jornades en les quals els establiments d’hostaleria “participen amb un nexe comú com és la utilització del producte de temporada del Camp d’Elx com ara la magrana, el dàtil, la carabassa, el moniato o el caqui”. Els establiments podran participar en quatre tipus de categoria: menú, tapa, postres i beguda; i a més, la inscripció és gratuïta.

El regidor ha destacat que l’objectiu de les jornades és “generar sinergies entre l’Ajuntament, el Camp d’Elx, l’hostaleria i la ciutadania amb la intenció d’impulsar l’activitat econòmica, el consum del producte agrícola local de temporada i, per descomptat, crear un atractiu tant per a la ciutadania il·licitana com per als possibles visitants de les poblacions del nostre entorn”.

L’edil ha explicat que des del 12 fins al 24 de novembre es podran inscriure els establiments que vulguen participar en la pàgina web de l’Ajuntament en l’àrea de Comerç i que les jornades gastronòmiques es realitzaran del 2 al 12 de desembre.

En les jornades han participat entitats agràries com la Unió de Llauradors, ASAJA Elche, la Comunidad de Regantes de los Carrizales, l’Associació de Desenvolupament Rural del Camp d’Elx (ADR), AESEC, AETE, l’Associació d’Hostaleria Elx i la Plataforma d’Hostaleria Il·licitana.

“Les jornades gastronòmiques han de servir perquè el nom d’Elx estiga en la nostra hostaleria, en els productes agrícolas, a l’entorn hostaler i també al comerç, per a tindre així, una major difusió i que s’impulse la nostra activitat econòmica”, ha conclòs el regidor.