L’hort de Baix acollirà el “I Certamen Santa Cecília” de Bandes de Cornetes i Tambors

L’hort de Baix acollirà el “I Certamen Santa Cecília” de Bandes de Cornetes i Tambors

La regidora de Festes, Mariola Galiana, presenta, juntament amb el president de la Junta Major, Joaquín Martínez el primer esdeveniment musical confrare que se celebra després de la pandèmia


La regidora de Festes, Mariola Galiana, acompanyada pel president de la Junta Major, Joaquín Martínez, ha presentat el I Certamen de Bandes de Cornetes i Tambors Santa Cecília d’Elx, que se celebrarà el diumenge 21 de novembre a les 12.00 hores a l’hort de Baix del Parc Municipal.

Aquest certamen constitueix el primer esdeveniment musical confrare que se celebra a Elx després de la suspensió de les processons de Setmana Santa de 2020 i de 2021 a causa de la pandèmia de la Covid-19.

En la trobada musical intervindran les Bandes de Cornetes i Tambors de la Confraria de la Samaritana i de la Germandat de la Flagel·lació i Glòria, ambdues d’Elx. A més, el certamen comptarà amb la participació, com a banda convidada, de l’Agrupació Musical Ntra. Sra. De la Pietat d’Oliva (València).

Les Confraries i Germandats il·licitanes han decidit destinar la recaptació d’aquest esdeveniment íntegrament a la Germandat de Maria Santíssima de la Caritat d’Elx, amb la finalitat d’ajudar-la a reposar-se de les greus pèrdues materials que ha patit a conseqüència de l’incendi ocorregut el mes de juny passat a la parròquia de Sant Joan.

La recaptació es destinarà a pal·liar els danys patits per la Germandat de la Caritat després de l’incendi patit a la parròquia de Sant Joan

Mariola Galiana ha destacat que “és una notícia molt positiva que es tornen a recuperar aquesta mena de certàmens musicals de Setmana Santa que tanta tradició tenen al nostre municipi. A més, és doblement positiu perquè se li està afegint un component solidari per a poder ajudar la Germandat de la Caritat a recuperar-se després del desgraciat accident que ha patit”.

El president de la Junta Major de Confraries i Germandats de Setmana Santa, Joaquín Martínez, ha manifestat que “la família confrare tenia moltes ganes de poder tornar a sentir i a gaudir de les emocions que ens produeix la música original de la nostra celebració. Vull agrair les bandes de la nostra ciutat l’esforç, la il·lusió i la paciència que han mostrat durant aquest temps i les ganes amb les quals han recuperat els assajos”.

Les entrades podran ser adquirides a través de la plataforma Instanticket pel preu de 5 euros. Les persones que no puguen assistir també podran realitzar el seu donatiu a través de la “Fila Zero” en la mateixa plataforma.