Dotze establiments acosten a la ciutadania els productes de tardor del Camp d’Elx en unes jornades que es desenvoluparan fins al 12 de desembre

Dotze establiments acosten a la ciutadania els productes de tardor del Camp d’Elx en unes jornades que es desenvoluparan fins al 12 de desembre

La iniciativa, impulsada per les regidories de Desenvolupament Rural i de Comerç en col·laboració amb les entitats hostaleres, agràries i ramaderes del municipi, pretén impulsar l’activitat econòmica i potenciar la qualitat dels productes de proximitat


Amb el doble objectiu d’estar al costat de l’hostaleria i de potenciar els productes autòctons, l’Ajuntament d’Elx, a través de les regidories de Desenvolupament Rural i de Comerç en col·laboració de les entitats hostaleres, agràries i ramaderes del municipi, ha impulsat les Jornades Gastronòmiques de Tardor de Productes del Camp d’Elx, que tindran lloc del 2 al 12 de desembre. El regidor de l’àrea, Felip Sànchez, ha assenyalat que l’objectiu que té aquesta iniciativa és servir com a impulsor de l’activitat econòmica al municipi i com a atractiu per a la ciutadania, així com potenciar la qualitat dels productes de proximitat.

En aquesta edició, dotze establiments d’hostaleria introduiran en la seua oferta gastronòmica productes de la temporada de tardor en la qual seran protagonistes les magranes, els dàtils, les taronges o les carxofes.

Concretament, han participat: Ecovegan Happy, Cafeteria Fama, El Galgo Restaurant, Restaurant Matola, Pizzeria Cambra, Bar Cafeteria Tipuana, El Fogón Ilicitano Centro, Diagonal i Sector V, restaurant El Raval, restaurant Martino i Tapería Roots.

A més, l’esdeveniment s’ha ampliat enguany a dos caps de setmana i ha comptat amb la col·laboració de l’Associació d’Hostaleria, de la Plataforma d’Hostaleria Il·licitana, de la Unió de Llauradors i Ramaders d’Elx, de l’Organització Agrària Joves Agricultors Asaja, de l’Associació de productors de dàtils del Camp d’Elx, de l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (Aete), de l’Associació d’Empreses de Serveis (Aesec), de la Comunitat de Regants de Canyissars d’Elx i de l’Associació per al Desenvolupament Rural del Camp d’Elx.

El regidor ha fet una crida a la responsabilitat per a evitar possibles contagis per coronavirus i ha recordat que, a partir del divendres 3 de desembre, s’implantarà el certificat Covid a l’hostaleria. “Una mesura que no evita que la ciutadania puga acudir a consumir el producte local als establiments, sempre que respecte les mesures sanitàries”, ha assenyalat l’edil.

Per part seua, la presidenta de la Plataforma d’Hostaleria Il·licitana, Paqui Solves, ha agraït la implicació de l’Ajuntament en aquestes jornades. “Aquesta iniciativa és una autèntica oportunitat per a crear sinergies entre el Camp d’Elx i l’hostaleria que hem de fomentar dia a dia perquè no quede en l’oblit”, ha apuntat.

Així mateix, el president de la Unió de Llauradors i Ramaders d’Elx, Santiago Pascual, ha mostrat la seua gratitud per “obrir-nos les portes dels consumidors per a poder explicar a la ciutadania la situació que travessa el sector”.