El ministre de Cultura es mostra receptiu a la cessió de la Dama en la seua entrevista amb el president de la Generalitat a Madrid

El ministre de Cultura es mostra receptiu a la cessió de la Dama en la seua entrevista amb el president de la Generalitat a Madrid

Ximo Puig es reuneix amb Miquel Iceta i li sol·licita formalment la cessió del bust iber a Elx


El Ministre de Cultura, Miquel Iceta, s’ha mostrat receptiu a la cessió temporal de la Dama a Elx en la seua entrevista amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, mantinguda aquest matí a Madrid per a abordar diferents assumptes de rellevància per a la Comunitat Valenciana.

“Aquesta és la primera reunió que he pogut mantindre amb el ministre de Cultura. Hi ha un espai general de cooperació que hem de reafirmar. El Ministeri de Cultura ha d’eixir necessàriament de Madrid i aquesta és una política de desconcentració que nosaltres volem defensar”, ha assenyalat el president després de la reunió.

Entre altres assumptes relatius al Museu de Belles arts de València o al Palau de les Arts, Ximo Puig ha indicat que “he abordat la petició des de la Comunitat Valenciana que siga cedida durant sis mesos la Dama d’Elx i que realment servisca per a projectar des d’Elx tot el que ha significat l’art ibèric. Ací el ministre s’ha mostrat receptiu i estan estudiant totes les consideracions de caràcter tècnic que, evidentment, estem convençut que cal fer en tractar-se d’una obra d’aquesta magnitud”.

Ximo Puig també ha assenyalat després de la reunió que es va configurant una nova relació entre el Ministeri de Cultura i la Generalitat Valenciana.

Elx aspira a tindre la Dama durant un any a partir de 2022 amb motiu de la celebració del 125 aniversari de la seua troballa al jaciment arqueològic de l’Alcúdia, tal com ha assenyalat recentment l’alcalde, amb la finalitat que servisca de palanca per a la reactivació econòmica i per a satisfer els anhels dels il·licitans i de les il·licitanes.

L’última cessió de la Dama es va produir en 2006 i va rebre més de 400.000 visites. Amb la possible cessió l’any vinent s’espera aconseguir el milió de visitants.