El Nadal arriba a Elx amb l’encesa de l’enllumenat de prop d’un milió de llums decoratives de baix consum

El Nadal arriba a Elx amb l’encesa de l’enllumenat de prop d’un milió de llums decoratives de baix consum

L’alcalde, Carlos González, la regidora, Mariola Galiana, i les reines i dames de les festes protagonitzen un acte que congrega mig miler de persones a la plaça de Baix.


El Nadal ha arribat a Elx amb l’encesa de prop d’un milió de llums decoratives de baix consum repartides per vint carrers de la ciutat i de les pedanies. L’alcalde, Carlos González, l’edil de Festes, Mariola Galiana, i les dames i reines de les festes van prémer a les 19.00 hores de la vesprada de divendres, a la plaça de Baix, el botó que escenifica un moment molt esperat per la ciutadania il·licitana.

“Crec que els il·licitans i les il·licitanes teníem ganes de Nadal; d’aquest tret d’eixida i de veure el centre històric i tants altres punts de la ciutat amb aquesta il·luminació i amb aquest ambient nadalenc després d’haver passat uns temps certament complexos”, ha manifestat González. “Per tant”, ha continuat, “ara arranquem el Nadal amb un magnífic, un preciós enllumenat nadalenc, i amb unes expectatives de poder passar unes festes de família, d’amistat, de diversió i, per descomptat, de precaució”.

A l’acte han acudit mig miler de persones, entre les quals es trobaven membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal. Els assistents, després de l’encesa i de la benvinguda al Nadal per part de González, han pogut gaudir d’onze entranyables nadales oferides en concert per les talentoses veus de l’Escolania del Misteri d’Elx.

Un municipi que brilla per aquestes dates

La Regidoria de Festes ha programat una àmplia oferta d’oci amb activitats de tota mena després del parèntesi de 2020 causat per la pandèmia. En breu està prevista la inauguració de la Fira de Nadal al Passeig de l’Estació –que comptarà amb una espectacular nòria de més de 25 metres i amb una pista de gel artificial– i del mercat nadalenc. Es recuperarà la cavalcada del Pare Noel el 18 de desembre, i la de Reis serà el 5 de gener.

Des de 2019, el Govern local desenvolupa un ambiciós pla de lluminàries en barris i pedanies i en 2021 s’han introduït noves millores com ara elements lumínics 3D

Tot això transcorrerà –sempre que les condicions sanitàries acompanyen– en un ambient purament nadalenc gràcies a l’ambientació aconseguida amb les prop d’un milió de llums decoratives led de baix consum instal·lades per tot el municipi. Des de 2019, el Govern local desenvolupa un ambiciós pla d’il·luminació nadalenca tant en barris com en pedanies i en 2021 s’han introduït noves millores amb la incorporació d’elements lumínics 3D i d’altres.

Les llums d’anys anteriors es consoliden, i s’han col·locat nous arbres de Nadal en pedanies com Torrellano, l’Altet, la Foia i la Marina. I, per primera vegada, s’han instal·lat arcs i arbres a Matola i a la Baia. També un gran arbre al jardí d’Andalusia, que se suma als arbres i als elements 3D situats a la plaça de Baix, a la Glorieta, al Centre de Congressos, a la plaça del Congrés Eucarístic, al pont d’Altamira i al parc Primer de Maig.