La capella de l’Orde Tercer acull ‘El retablo del cordero místico’ de José María Garres

La capella de l’Orde Tercer acull ‘El retablo del cordero místico’ de José María Garres

L’exposició, que s’inaugura la vesprada del 17 de desembre i es podrà visitar fins al pròxim 16 de gener, està composta per un políptic en forma de creu que reflecteix el concepte del sacrifici des del punt de vista social i artístic


La capella de l’Orde Tercer acollirà des del 17 de desembre fins al 16 de gener ‘El retablo del cordero místico’ de José María Garres. Una exposició en la qual conviuen escultura i pintura, i materials diferents com la fusta i el vidre, per a representar la història del corder místic des de perspectives històriques, bíbliques i mitològiques.

La seua obra central és un políptic en forma de creu que tracta sobre el concepte del sacrifici des del punt de vista social i artístic i sobre la seua presència al món actual i oníric. Aquesta instal·lació es completa mitjançant una sèrie de dibuixos en filera que representen el cap d’un corder com a principal emblema del sacrifici i una escultura de cristall amb un rostre que reflecteix sofriment.

La regidora de Cultura, Marga Antón, ha assenyalat que “es tracta d’una obra entre el figuratiu i l’abstracte, el gestual i el cal·ligràfic”, i ha animat la ciutadania a visitar-la.

La inauguració serà la vesprada del 17 de desembre 17.00 a 19.00 hores i l’horari de visites de dilluns a dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 hores; i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores.

La regidora de Cultura, Marga Antón, assenyala que “es tracta d’una obra entre el figuratiu i l’abstracte, el gestual i el cal·ligràfic”, i anima la ciutadania a visitar-la
José Maria Garres

José María Garres és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Múrcia, i ha sigut becat per institucions com l’Institut d’Estudis Alacantí, “Juan Gil Albert” o pel Ministeri de Cultura Español.

Nombroses exposicions a Múrcia, a Alacant, a Barcelona i a Elx atresoren el seu recorregut artístic i ha mostrat la seua obra tant en espais públics com en privats.

El seu desenvolupament creatiu és multidisciplinari i la investigació és una norma constant. En el seu treball relaciona les diferents religions i el seu món, unes vegades repressor, i altres a través d’escrits místics. Encara que aquest recorregut sempre acaba caminant pel profà, lloc on es produeix la trobada amb els éssers que habiten la terra.