La plaça de Baix emmudeix en memòria de Yolanda, la dona paraguaiana de 25 anys assassinada en Nadal per la seua parella

La plaça de Baix emmudeix en memòria de Yolanda, la dona paraguaiana de 25 anys assassinada en Nadal per la seua parella

L’alcalde, Carlos González, i la subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, acompanyats per membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, i de responsables de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, participen en la convocatòria de tres minuts de silenci


La societat il·licitana ha mostrat la seua repulsa per la mort de Yolanda, la dona paraguaiana de 25 anys assassinada d’un tret per la seua parella en un habitatge del barri dels Palmerars el passat 25 de desembre.

L’alcalde, Carlos González; la subdelegada del Govern a la província d’Alacant, Araceli Poblador; membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal de l’Ajuntament il·licità, acompanyats per responsables de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i per la ciutadania il·licitana, han guardat tres minuts de silenci per a condemnar l’assassinat masclista que fa el número 43 del present any, a més d’incrementar-se fins a 30 la xifra de xiquets i xiquetes als quals aquesta xacra ha deixat orfes i òrfenes durant 2021, perquè Yolanda era mare d’un fill i d’una filla de 10 i 3 anys, respectivament.

“La violència de gènere torna a expressar la seua cara més brutal i més criminal”, ha manifestat González després de traslladar-li el dolor, el condol i la solidaritat de la ciutat als familiars i amics de la víctima. “Al nostre país patim una epidèmia de masclisme criminal que posa fi a la vida de dones innocents i deixen multitud de xiquets i xiquetes en situació d’orfandat, com en el cas esdevingut en la nostra localitat”, ha denunciat l’alcalde, que ha ratificat el “compromís institucional de continuar lluitant contra la violència de gènere”.

La subdelegada, per la seua part, ha reafirmat les paraules de condemna i solidaritat de González i ha assegurat que les víctimes “necessiten que posem veu al seu silenci”, i és “intolerable” que en només dues setmanes s’hagen produït dos feminicidis a la província. “Busquem sense descans la persona que ha assassinat Yolanda. La trobarem. La Policia Nacional està treballant sense descans per a detindre-la com més prompte millor”, ha reiterat Poblador, i fa una crida a acabar amb la violència masclista entre tota la societat i i aclareix que l’Ajuntament d’Elx ja ha desplegat els recursos i les eines necessàries perquè la família de la víctima estiga atesa.

El regidor il·licità denuncia que “al nostre país patim una epidèmia de masclisme criminal que posa fi a la vida de dones innocents i deixen multitud de xiquets i xiquetes en situació d’orfandat”

“El Govern d’Espanya treballa sense descans en la seua agenda política per a posar la violència de gènere en primer lloc, desplegant tots els mitjans perquè les dones estiguen protegides”, ha recalcat, i ha posat èmfasis en la importància del treball en edats primerenques amb “educació en valors i en igualtat, perquè aquest és el camí per a acabar amb aquesta xacra”.

En el 17 aniversari de la posada en marxa de la Llei Integral contra la Violència de Gènere, tal com ha recordat Poblador, el Ministeri d’Igualtat xifra les dones assassinades per violència de gènere a Espanya des de 2003 en 1.125, mentre que els menors que han quedat en situació d’orfandat sumen 336 des de 2013. “Cal denunciar, i si una dona no s’atreveix a denunciar, que ho comunique als seus veïns i a les seues veïnes, a les institucions… Estem per a ajudar per tal que puguen fer aquest pas”, ha conclòs la subdelegada.

El 016 és el servei telefònic d’informació, d’assessorament jurídic i d’atenció psicosocial immediata per personal especialitzat a totes les formes de violència contra les dones i que no deixa rastre en la factura.