Pobladors recupera el Betlem Vivent a Traspalau

Pobladors recupera el Betlem Vivent a Traspalau

L’edil de Festes, Mariola Galiana, i el president de l’entitat, Pau Sempere, presenten la tradicional iniciativa, en la qual s’augmenta la xifra d’actors i de casetes amb la finalitat de recrear una localitat de l’època


Pobladors recupera el Betlem Vivent a Traspalau –a l’esplanada del passeig de Jaca– en el seu en la seua quaranta-unena edició. La regidora de Festes, Mariola Galiana, i el president de l’associació historicoartística, Pau Sempere, han presentat la tradicional iniciativa, en la qual s’augmenta la xifra d’actors –en total més d’una trentena– i de casetes amb la finalitat de recrear una localitat jueva de l’època. La inauguració del recinte serà el 25 de desembre a les 12.00 hores.

Amb la cooperació de la Regidoria, Pobladors ha incorporat noves construccions com ara cases, mercats i establiments (posada, bodega, rostidor, forn de pa, parada d’atxes…). Una altra de les novetats seran les representacions de la vida quotidiana en un assentament d’aquestes característiques i de populars escenes bíbliques, com l’arribada de la Sagrada Família a Betlem, l’enllumenament de Jesús el dia 25, la matança dels Sants Innocents el 29 i l’adoració al xiquet per part dels Reis Mags el 6.

Totes aquestes novetats, segons l’edil, van encaminades al fet que “un dels elements més simbòlics i estimats del nostre Nadal recobre la seua esplendor i la seua vistositat en un entorn més ampli i obert per a realitzar les diferents activitats programades”. La responsable municipal, que ha agraït a Pobladors la seua labor, ha destacat algunes d’aquestes activitats dirigides als més xicotets, com ara jocs de taula (marro, dames…) o diversos tallers de manualitats.

Per part seua, Sempere ha mostrat la seua gratitud a la Regidoria “pel seu suport i la seua ajuda, sense les quals no seria possible el Betlem Vivent”, i ha convidat la ciutadania a acostar-se i a gaudir durant aquestes dates d’un recinte que enguany ha elevat la decoració i el nivell de detall en cadascun dels seus racons. També s’incrementa la interacció entre els mateixos actors –amb alguna batalla o detenció, entre altres animacions– i amb els visitants.

Com ha concretat Galiana, els il·licitans i les il·licitanes podran gaudir d’aquesta posada en escena el 26 i el 29 de desembre, i el 6 de gener, d’11.30 a 14.00 i de 17.30 a 20.30 hores. El dia 25 el Betlem Vivent només obrirà les seues portes de 12.00 a 13.30 hores, mentre que el 6 d’11.30 a 14.00 hores.

L’edil, finalment, ha insistit que l’ús de la màscara és obligatori en totes les iniciatives de la Regidoria de Festes durant el període nadalenc, fins i tot en les que es celebren en espais oberts.