Carles Molina: “Elx tanca la seua participació a FITUR i supera de llarg les expectatives”

Carles Molina: “Elx tanca la seua participació a FITUR i supera de llarg les expectatives”

El regidor de Turisme assenyala que “la Dama és la nostra millor ambaixadora i ho demostra el fet que hem esgotat els centenars de reproduccions en miniatura del bust iber que havíem portat a la fira


El regidor de Turisme, Carles Molina, fa un balanç molt positiu de la participació d’Elx en la Fira Internacional de Turisme (FITUR), ja que han sigut “cinc dies molt fructífers, de molta faena per a donar a conéixer els atractius de tot el municipi”.

Durant els tres primers dies, les visites van ser de professionals i es va aprofitar per a fer contactes també a nivell de turisme de congressos.

I durant el cap de setmana, quan FITUR ha obert per al públic en general, les visites han sigut constants tant en l’estand propi com en el mostrador que ha tingut Elx juntament amb la resta de municipis de la Costa Blanca.

Tant ahir dissabte com hui diumenge han sigut, sobretot, famílies amb xiquets les que s’han acostat per a conéixer les possibilitats turístiques que ofereix Elx. Els visitants procedien de Madrid, però també d’altres punts d’Espanya.

De fet, hi ha hagut gent molt interessada a concretar viatges. Per exemple, un professor de la Universitat de Granada ha sol·licitat informació d’allotjaments o punts d’interés per a fer un viatge amb un grup de 40 persones.

El regidor de Turisme, Carles Molina, afirma que “Elx tanca la seua participació a FITUR i supera de llarg les expectatives”. L’edil destaca els contactes professionals que s’han fet durant els primers dies, així com la presentació de tota l’oferta que s’ha portat enguany en el que “en haver tingut estand propi amb motiu del 125 aniversari de la Dama d’Elx, la visibilitat que hem pogut donar ha sigut molt major”. Molina afig que “la Dama és la nostra millor ambaixadora i ho demostra el fet que hem esgotat els centenars de reproduccions en miniatura del bust iber que havíem portat a FITUR. La gent ens l’ha demanada sense parar i això significa que la nostra Dama estarà a partir d’ara en molts llocs”.

Fins i tot una persona la va demanar dient que “de xicotet tenia una Dama a la seua casa, que no sabia on havia anat a parar i li feia molta il·lusió poder tindre-la de nou”. També s’han esgotat les palmes blanques de solapa que s’han repartit entre les persones que han visitat la fira.

La pròxima cita amb el sector serà el 26 de gener, quan es presente a la ciutat il·licitana el Pla Estratègic de Turisme

Carles Molina destaca totes les accions que s’han desenvolupat a FITUR, com la presentació de l’etapa de la Volta Ciclista a Espanya que es farà el 30 d’agost amb una contrarellotge entre Elx i Alacant, o la presentació del portal de venda de serveis, productes i experiències turístiques. També s’ha presentat la declaració de la Nit de l’Albà com a Festa d’Interés Turístic Nacional. A més, ressalta la importància de l’anunci dels primers artistes que actuaran en el Salmaya Live Festival: Sergio Dalma, Antonio Orozco, Ana Mena, Vanesa Martín i Twin Melody.

També s’ha recollit el premi SICTED com tercer millor destinació turística. I tot això en una edició en la qual Elx ha comptat amb un estand propi amb motiu del 125 aniversari de la troballa de la Dama d’Elx. La presència de la Dama d’Elx Vivente i d’una de les dames majors de les Festes d’Elx han cridat l’atenció entre les persones que han visitat la fira. I en l’estand, el protagonisme ha sigut per a la reproducció de la Dama d’Elx.

La pròxima cita amb el sector serà el dia 26, quan es presente a Elx el Pla Estratègic de Turisme.