Carles Molina: “Ens hem de començar a creure ja que Elx és una ciutat turística, de qualitat i amb segell reconegut”

Carles Molina: “Ens hem de començar a creure ja que Elx és una ciutat turística, de qualitat i amb segell reconegut”

El regidor de Turisme recull a Fitur el premi que reconeix el municipi com a Millor Destinació Turística de Qualitat entre un total de més de 230 poblacions de tota Espanya


“Ens hem de començar a creure ja que Elx és una ciutat turística, de qualitat i amb segell reconegut”. Així ho ha assenyalat el regidor de Turisme, Carles Molina, que ha recollit en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) el premi SICTED (Sistema integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins) amb el qual es reconeix al municipi com a Millor Destinació Turística de Qualitat. Elx ha quedat en tercera posició, després de Rías Baixas i Alcalá la Real.

Molina ha puntualitzat que “aquest reconeixement significa que Elx està apostant per la qualitat turística” i ha incidit en què la distinció s’ha aconseguit d’entre un total de 230 poblacions, cosa que significa que “Elx està a l’avantguarda d’aquesta mena d’idees i de conceptes, com és la qualitat turística”.

I de cara al futur, el regidor ha assenyalat que aquest premi “suposa un compromís que té Elx amb la qualitat turística. Cal continuar treballant, és un treball de dia a dia i hem de seguir en aquesta línia que ens hem marcat”.

La ciutat està reconeguda des de 2012 com a destí SICTED (Sistema integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins), esment que posa en valor la qualitat d’establiments i serveis turístics de fins a 36 oficis diferents amb l’objectiu últim de millorar l’experiència i la satisfacció del turista.

La concessió del premi es realitza a través de la presentació d’una memòria del destí en la qual es valoren, entre altres criteris, l’índex d’eficàcia del destí; el manteniment, la maduresa i la continuïtat dels serveis turístics distingits; l’índex de satisfacció de les enquestes del destí realitzades entre els turistes que visiten la ciutat; accions de promoció i difusió del SICTED; així com la integració de SICTED amb projectes de sostenibilitat i d’accessibilitat.

Des de Visitelche es treballa de manera conjunta amb les empreses del sector turístic i amb els serveis públics que han decidit unir-se a aquest projecte amb la finalitat d’incrementar el nivell de qualitat global del destí i, al mateix temps, per a establir una estructura de gestió permanent que vetle per l’increment de la competitivitat de les empreses turístiques de la localitat.

Actualment, entre els serveis turístics de destí que compten amb la distinció “Compromís de Qualitat Turística” es troben establiments de restauració i d’allotjament, empreses de turisme actiu, de transport, museus i llocs d’interés, taxis, oficines de turisme, el Centre de Congressos, les platges i les empreses de serveis turístics com a bodegues, almàsseres i guies de turisme, i es reconeix d’aquesta manera l’esforç realitzat i el compromís amb la qualitat i la millora contínua de totes aquestes.