Carlos González: “Convertir Les Clarisses en un hotel amb usos culturals no vulnera ni l’esperit del conveni ni de l’escriptura de permuta que es va signar en 2004”

Carlos González: “Convertir Les Clarisses en un hotel amb usos culturals no vulnera ni l’esperit del conveni ni de l’escriptura de permuta que es va signar en 2004”

L’alcalde destaca que “la rehabilitació de l’immoble és interessant sempre que siga estrictament respectuosa amb el valor patrimonial, històric i cultural de l’edifici”


L’alcalde, Carlos González, ha assegurat que “convertir Les Clarisses en un hotel amb usos culturals no vulnera ni l’esperit del conveni ni de l’escriptura de permuta que es va signar en 2004”. L’alcalde il·licità considera aquesta iniciativa interessant “sempre que siga estrictament respectuosa amb el valor patrimonial, històric i cultural de l’edifici”. González ha recordat que aquest immoble té gravíssimes patologies i requereix d’una extraordinària inversió que el rehabilite i possibilite els seus usos.

Així mateix, ha assegurat que els usos culturals poden estar perfectament vinculats a l’activitat hotelera. En aquest sentit, ha posat l’accent en “els nombrosos exemples que hi ha a Espanya d’edificis que són autèntiques joies de l’arquitectura del nostre país amb un valor històric i patrimonial que han sigut transformats en allotjaments hotelers i que després han tingut una gran repercussió cultural i turística”.

Hort del Gat
D’altra banda, l’acalde ha puntualitzat que “la decisió que l’Hort del Gat estiga destinat a usos vinculats als col·lectius culturals i festers de la ciutat es va adoptar fa cinc anys quan vam decidir impulsar la rehabilitació de la casa de l’Hort del Gat que estava profundament degradada”.
VALORACIÓN ALCALDE SOBRE EL HORT DEL GAT

A més, el regidor il·licità ha assegurat que l’ús que se li pretén donar l’Hort del Gat està perfectament incardinat dins dels objectius que planteja la Llei del Palmerar. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que precisament aquesta llei naix a la ciutat d’Elx i es gesta a conseqüència de l’impuls i del treball de l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Elx.

El responsable de l’Equip de Govern afirma que “l’ús que se li pretén donar a l’Hort del Gat està perfectament incardinat dins dels objectius que planteja la Llei del Palmerar”

González ha destacat l’article 11 on es posa en relleu l’ús social com un dels usos possibles dels horts. L’alcalde considera que “està perfectament emparat pel que diu la Llei del Palmerar perquè quan la impulsem estàvem pensant també que els horts tinguen activitats socials que no interferisquen en la dinàmica natural dels horts i això és perfectament possible amb l’ús que se li pretén donar”.

L’alcalde il·licità ha destacat no sols l’aspecte jurídic si no l’aspecte material. “Que hi haja usos culturals vinculats a una dinàmica tan important a la nostra ciutat com les festes és perfectament compatible amb un hort d’aquestes característiques”, ha assenyalat González. A més, ha assegurat que “la rehabilitació d’aquest edifici suposarà una perfecta harmonia i sintonia entre el que volem per als horts, així com la seua conservació, preservació, i potenciació amb una dinàmica social i cultural que li puguen donar els ens festers i culturals”.

No obstant això, l’alcalde considera absolutament normal que hi haja debats a la ciutat i que, en el marc de la pluralitat i de les diferents visions que existeixen de les coses, hi haja algun col·lectiu que opine d’una altra forma.