Carlos González: “Venim a Fitur amb una gran oferta i a promocionar una ciutat, que juga un paper rellevant en matèria de turisme”

Carlos González: “Venim a Fitur amb una gran oferta i a promocionar una ciutat, que juga un paper rellevant en matèria de turisme”

L’alcalde visita l’estand de la Comunitat Valenciana on es troba un gran mural de la Dama d’Elx i assegura que juntament amb la Generalitat i el Ministeri de Cultura s’està treballant per a propiciar una cessió temporal del bust iber com a colofó al seu 125 aniversari


Elx continua promocionat els atractius turístics de la ciutat a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que es durà a terme fins al diumenge a Madrid. L’alcalde, Carlos González ha assistit a aquesta segona jornada, que ha comptat amb la presència del president de la Generalita, Ximo Puig, així com de la ministra de Turisme, Reyes Maroto, i membres de l’Equip de Govern municipal.

L’alcalde ha afirmat que existeixen enormes expectatives dins del sector turístic depositades en aquest Fitur 2022. “Enguany ha de ser el de la recuperació de la normalitat del sector turístic, la qual cosa suposa una gran rellevància per a la Comunitat Valenciana perquè Elx és un actor turístic essencial dins d’Espanya”, ha assenyalat González.

A més, durant la jornada, l’alcalde il·licità ha visitat juntament amb la presidenta de la Real Orden de la Dama, Mari Carmen Pérez, i la Dama Viviente, Neus Almarcha, l’estand de la Comunitat Valenciana en el qual un dels protagonistes està sent un gran mural del bust iber, que des de l’inici de la fira ha cridat l’atenció de visitants i de professionals i ha servit de marc per a nombroses fotografies. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que des del punt de vista cultural, Elx celebra el 125 aniversari de la troballa de la Dama i ha assegurat que juntament amb la Generalitat i el Ministeri de Cultura s’està treballant per a propiciar una cessió temporal.

González també ha assistit a la presentació de la desena etapa de la Volta Ciclista a Espanya que començarà en el municipi el pròxim 30 d’agost i ha puntualitzat que “es tracta d’una proposta que permetrà reforçar el vincle de la ciutat amb l’esport i en particular amb el ciclisme”.

L’alcalde ha assenyalat que Fitur és essencial per a promocionar els valors patrimonials de la ciutat. En aquest sentit, l’alcalde ha reiterat que “Elx és una de les poques ciutats d’Europa que té tres elements distingits per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: el Palmerar, el Museu de Puçol i el Misteri”. Així mateix, ha destacat l’indubtable valor del municipi des del punt de vista natural i ambiental amb els seus paratges del Clot de Galvany, El Fondo, el Pantà, les platges i el mateix Camp d’Elx.

El regidor il·licità assisteix a la segona jornada de la fira juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra de Turisme, Reyes Maroto, i destaca que “enguany ha de ser el de la recuperació de la normalitat del sector turístic”

Aquest dijous també s’ha otorgat a Visitelche el premi SICTED que reconeix Elx com a tercer millor destinació turística. De la mateixa manera, s’ha dut a terme la presentació de la “Festa de la Nit de l’Albà”, recentment declarada Festa d’Interés Turístic Nacional.

“En definitiva, venim amb una gran oferta turística i a promocionar una ciutat que juga un paper rellevant dins del panorama de la Comunitat en matèria de turisme”, ha indicat González, que ha manifestat “que l’activitat turística és un dels grans motors per al nostre municipi” i s’ha mostrat esperançat per què Fitur 2022 permeta posicionar turísticament de manera positiva a Elx.

“El sector turístic dona per tancat aquest bienni en el qual hem travessat una crisi gravíssima des del punt de vista sanitari i econòmic. L’activitat turística tant nacional com internacional es recuperarà en 2022”, ha conclòs.