Comença la campanya d’hortalisses d’hivern al Camp d’Elx amb una producció de més de 20 milions de quilos

Comença la campanya d’hortalisses d’hivern al Camp d’Elx amb una producció de més de 20 milions de quilos

L’alcalde, Carlos González, i el regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, assisteixen a la presentació d’aquesta temporada, similar a la d’anys anteriors en el Centre Cívic d’Algorós


El Centre Cívic d’Algorós ha acollit la presentació de la campanya d’hortalisses d’hivern que ja ha començat amb una producció de més de 20 milions de quilos. Unes dades similars a les d’anys anteriors. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Carlos González; el regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez; el president de l’Associació de Joves Agricultors d’Elx (ASAJA), Pedro Valero; el president provincial d’ASAJA, José Vicente Andreu; i membres de la Corporació Municipal.

L’alcalde il·licità ha destacat el paper fonamental que juguen els agricultors des del punt de vista social, cultural i econòmic. González ha agraït “la tenacitat i resiliència” amb les quals el col·lectiu ha afrontat les dificultats que té cada campanya i ha desitjat que s’aconseguisquen en aquesta temporada les expectatives que es tenen en el mercat. Així mateix, el regidor il·licità ha qualificat el Camp d’Elx com “un motor de creació de riquesa i d’ocupació” i ha posat l’accent en la funció socioeconòmica i mediambiental que suposa per al municipi.

González qualifica el medi rural d’Elx com “un motor de creació de riquesa i d’ocupació” i posa l’accent en la funció socioeconòmica i mediambiental que suposa per a la ciutat

L’alcalde també ha manifestat una vegada més el suport de l’Equip de Govern entorn de la defensa “a ultrança” del transvasament Tajo-Segura: “Som absolutament conscients que l’aigua és imprescindible i necessaria per al regadiu del camp il·licità i seguirem al costat dels agricultors en les seues reivindicacions”, ha puntualitzat González, que ha continuat assenyalant que “tenim uns productes d’extraordinària qualitat que ens han de fer sentir orgullosos perquè som una ciutat moderna, industrial i avantguardista, que al mateix temps conserva l’essència del camp i el que representa”.

Segons ha destacat Valero s’espera una producció similar a la de l’any anterior amb més de 20 milions de quilos d’un total de 1.500 hectàrees de cultiu. El president d’ASAJA ha explicat que la carxofa és una de les verdures més cultivades de la zona. No obstant això, les baixes temperatures han afectat la producció i l’estètica del producte, encara que no la seua qualitat.

De la mateixa manera, enguany s’han vist afectats per la pujada dels costos de producció de l’aigua, el gasoil o els fertilizants, així com per la crisi sanitària que ha alentit el treball i ha encarit la mà d’obra.

Sànchez anima la població a consumir aquests productes a les tendes de fruites i verdures de proximitat i destaca la funció essencial dels restaurants per a donar-los a conéixer

Per la seua part, Sànchez ha felicitat els productors per mantindre la producció de 2021 malgrat les circumstàncies adverses i ha animat la població a acudir a buscar aquests productes en tendes de fruites i verdures i supermercats. També ha reconegut la tasca imprescindible que realitzen la Plataforma d’Hostaleria i l’Associació d’Hostaleria d’Elx a donar a conéixer a través dels restaurants aquestes hortalisses.

Finalment, José Vicente Andreu ha indicat l’objectiu de l’organització de produir al llarg de tot l’any fruites i hortalisses fresques i sanes per a Espanya i Europa i ha reivindicat la necessitat de l’aigua per a poder cultivar aquests productes.