El Mes del Teatre i la celebració d’Abril en Dansa protagonitzen la nova temporada de L’Escorxador

El Mes del Teatre i la celebració d’Abril en Dansa protagonitzen la nova temporada de L’Escorxador

La regidora de Cultura, Marga Antón, juntament amb el programador de L’Escorxador, José Luis Mas, comenten que la programació comença aquest dissabte amb el clàssic de Shakespeare “Como Gustéis” a càrrec del Teada


El Mes del Teatre i la celebració d’Abril en Dansa protagonitzaran la nova temporada de L’Escorxador entre gener i abril que comença aquest dissabte amb el clàssic de Shakespeare “Como Gustéis” a càrrec del Teada (Màster en Art Dramàtic de la Universitat d’Alacant), tal com ha anunciat la regidora de Cultura, Marga Antón, juntamemt amb el programador de L’Escorxador, José Luis Mas.

“Més del 60% de les activitats han sigut creades per artistes il·licitans i il·licitanes i la programació de gener a desembre reuneix més de 80 actors, actrius, ballarins i tècnics”, ha destacat l’edil de l’àrea, Marga Antón, que ha afirmat a més que “sempre intentem arribar a la paritat en la programació i secundem sempre el talent il·licità i el talent emergent”.

Elx torna a ser el centre autonòmic del teatre amateur amb la celebració de la V Mostra de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, organitzada amb la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, la regidora ha destacat que s’ha volgut donar un impuls important al cinema, amb tres tallers formatius a càrrec d’Israel Gil, de l’Aula de Cinema i audiovisual de la UA, en el qual s’analitzaran les figures de Chaplin, Wilder i Woody Allen i que “cal destacar que torna el projecte GoOD coordinat per Asun Noales que de gener a abril formarà en les instal·lacions de L’Escorxador a ballarins joves per a professionalitzar-los”.

D’altra banda, quant als concerts la programació comptarà amb la cantant Brigid Mae Power, que passarà per Elx en una de les seues escasses parades a Espanya dins de la seua gira europea.

A més, s’ha apostat per la formació artística per a xiquets i xiquetes i se celebrarà, amb una exposició al març, els 30 anys de la creació de la companyia il·licitana NSM TEATRE.

Per la seua part, José Luis Mas, ha afirmat que “anirem incorporant l’objectiu de L’Escorxador d’acostar la cultura sobretot a la joventut amb preus molt assequibles o pràcticament gratuïts”.

Antón ha informat que els aforaments, tant de l’Espai Escènic com dels tallers, estan ja al 100% i que la mitjana d’ocupació de les activitats de setembre a desembre va rondar el 85% amb un públic majoritari entre 20 i 40 anys.