El programa ‘Fem Escola II’ inclourà tallers preventius per a millorar la salut mental dels adolescents

El programa ‘Fem Escola II’ inclourà tallers preventius per a millorar la salut mental dels adolescents

La regidora d’Educació, María José Martínez, explica que arran de la pandèmia s’han detectat en els centres d’ensenyament l’augment de quadres d’ansietat o depressió entre l’alumnat


La segona edició del programa ‘Fem Escola II’ de la Regidoria d’Educació inclourà tallers preventius per a millorar la salut mental dels adolescents del municipi. Així ho ha anunciat la regidora de l’àrea, María José Martínez, que ha explicat que, arran dels quasi dos anys de pandèmia, s’han detectat en els centres d’ensenyament l’augment de quadres d’ansietat, depressió, conductes violentes o autolesions entre l’alumnat.

La implementació d’aquests tallers s’espera que arranquen al febrer, sota demanda dels centres educatius d’Elx, després de la concessió a la Regidoria de 278.084 euros de subvenció autonòmica. Emmarcats en el projecte de reforç acadèmic i d’activitats esportives, d’oci i de temps lliure per a estudiants de 3 a 18 anys ‘Fem Escola II’, que es desenvoluparà fins a juny de 2022, “els tallers facilitaran als adolescents estratègies i eines per a abordar aquestes problemàtiques”, ha manifestat la regidora.

La segona edició del projecte d’activitats de reforç, esportives i de temps lliure per a estudiants de 3 a 18 anys es desenvoluparà fins a juny de 2022 amb la contractació de 16 professionals

“És una demanda que s’està fent sobretot als instituts, perquè les dades comencen, desgraciadament, a ser més nombroses del que ens agradaria”, ha agregat la regidora. A més, ha destacat que la Regidoria que dirigeix ja ha desplegat la coordinació necessària amb els centres d’ESO i de Batxillerat i les unitats de salut mental per a així contribuir a la prevenció, detecció i derivació des de col·legis i instituts als serveis especialitzats corresponents.

Al marge d’aquesta novetat, la resta de ‘Fem Escola II’ ja ha començat i espera repetir l’èxit de la passada edició que va beneficiar a més de mig miler d’alumnes del municipi. En el present any acadèmic, com en l’anterior, el programa posarà èmfasi en el suport educatiu, la compensació de les desigualtats i l’educació per a la inclusió de l’alumnat vulnerable. Aquell que presenta dificultats i absència d’estratègies en el procés d’aprenentatge, desmotivació, que no haja tingut oportunitat de comptar amb mitjans digitals durant la pandèmia o que necessite reforç prioritzant aquelles assignatures que ens traslladen els centres educatius.

Per a això s’han contractat 16 professionals. En concret, 13 graduats en Magisteri que imparteixen classes de reforç en tres col·legis i nou instituts, fonamentalment en els cursos 5é i 6é de Primària i en 1r i 2n de Secundària; un educador social per a, juntament amb Elx Acull, afavorir la inclusió dels estudiants migrants; i dos tècnics d’Integració Social que ofereixen xarrades d’habilitats socials bàsiques i resolució de conflictes en Primària que col·laboren estretament amb els tallers de suport escolar de la oenegé Conciénciate.

Dels 278.084 euros de subvenció del Consell, donada la transversalitat del projecte, Educació distribuirà a les àrees de Cultura i de Joventut uns 15.000 euros a cadascuna i a Esports 40.000 per a l’organització d’extraescolars orientades a l’oci, el temps lliure, la cultura i l’activitat física dins del ‘Fem Escola II’, sent la quantitat restant gestionada per la Regidoria d’Educació, impulsora del programa.

“Estem satisfets de comptar amb la subvenció de la Conselleria d’Educació que, entenem, està contribuint de manera efectiva i real al fet que els estudiants més vulnerables de la ciutat puguen tindre els recursos per a millorar el seu rendiment escolar, però també activitats d’oci, temps lliure i esportives que facen que puguen anar retornant a la normalitat”, ha conclòs Martínez, en clara al·lusió a la pandèmia.