La Mitja Marató d’Elx torna el 13 de març amb la seua 49 edició

La Mitja Marató d’Elx torna el 13 de març amb la seua 49 edició

El regidor d’Esports, Vicente Alberola, juntament amb el president del Club Atletisme Elx Decatló, José Valeriano Zapata, destaca que l’esdeveniment esportiu eixirà des del carrer Diagonal del Palau per a facilitar la fluïdesa en l’inici de carrera


La 49 edició de la Mitja Marató d’Elx “la més antiga del món” ja té obert el seu termini d’inscripcions en les pàgines web mediaelche.es o chiplevante.com fins al 6 de març. La prova, organitzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament i pel Club d’Atletisme Decatló Elx, se celebrarà el pròxim dia 13 de març, i complirà tota la normativa sanitària vigent, i tornarà a convertir la ciutat en l’epicentre nacional de l’atletisme. El regidor d’Esports, Vicente Alberola, acompanyat del president del Club, José Valeriano Zapata, ha destacat que “l’eixida està programada a les 10 del matí en la Diagonal del Palau, com en els últims anys, la qual cosa facilitarà la fluïdesa en l’inici de carrera, mentre que la meta se situarà en el Passeig de l’Estació”.

Alberola ha agraït a les empreses, als patrocinadors i als col·laboradors el suport i l’aportació indispensable per a poder dur a terme una nova edició d’aquesta prova. Així mateix, ha animat totes aquelles persones que vulguen aportar el seu granet d’arena “a participar en aquest projecte per a col·locar a la Mitja Marató en el lloc que li correspon”. “L’objectiu enguany és que es realitze la prova amb la major de les garanties malgrat que hi haja menys participació”, ha indicat l’edil.

Quant al circuit, Zapata ha assegurat que es continuarà mantenint pràcticament com el dels últims anys, un recorregut homologat per la Federació Espanyola d’Atletisme. “Es tracta d’una carrera que discorre per tots els barris d’Elx i en gran part per un Patrimoni de la Humanitat com és el Palmerar d’Elx, reconegut com a Oasi del Mediterrani, espai únic en tota Europa”, ha destacat el president del Club Atletisme Elx Decatló.

Els corredors podran apuntar-se a aquesta prova fins al 6 de març a través de les pàgines web mediaelche.es o chiplevante.com per un preu de 16 a 20 euros

L’avituallament se situarà en l’entrada, on es donarà als corredors aportacions sòlides i líquides. També comptarà amb un servei de fisioteràpia i un guarda-roba, a més de prop de 100 lavabos per a evitar cues d’última hora i una medalla commemorativa per als atletes que participen en la prova.

Enguany a part de la samarreta tècnica i una motxilla, els corredors inscrits disposaran d’una medalla amb un enregistrament gratuït i personalitzat que es farà en acabar la prova. De la mateixa manera hi haurà unes 1.900 places d’aparcament gratuït i unes 700 que seran de pagament.

Zapata també ha fet un esment especial als punts d’animació que estaran durant els 21 quilòmetres de recorregut i ha fet una crida a les entitats per a aportar noves propostes amb la finalitat de situar més punts que animen el pas dels esportistes. Així mateix, tindrà lloc la Fira del Corredor el divendres 11 de març de 17.30 a 20.00 hores i el dissabte 12 de març de 10.30 a 20.30 hores i en el Centre de Congressos es realitzarà el lliurament de dorsals.

Tant la Regidoria d’Esports com el Club han agraït als més de 500 voluntaris la seua ajuda i entrega perquè la Mitja Marató d’Elx continue sent un referent en les proves que se celebren a Espanya.

La inscripció serà de 16 euros fins al 30 de gener, de 18 fins al 20 de febrer i de 20 fins al 6 de març.

Des de l’organització assenyalen que els corredors de l’edició anterior comptaran amb un descompte directe de dos euros en la inscripció fins al 23 de gener. Els preus no inclouen la Llicència del Dia que és obligatòria i té un preu de 3 euros. No obstant això, els corredors federats que posseïsquen el Carnet Plus de Corredor no han de contractar la llicència.