La Policia Local sanciona un home per caçar tords il·legalment amb un rifle

La Policia Local sanciona un home per caçar tords il·legalment amb un rifle

Els agents requisen l’arma i troben en el registre del vehicle del sospitós una gàbia i una desena d’ocells morts


La Policia Local d’Elx va sancionar un home de 51 anys per caçar tords il·legalment amb un rifle en el camí de les Pedreres. Els fets es van produir el divendres 7 de gener al migdia, quan una patrulla motorista es trobava realitzant labors rutinàries de vigilància a l’est del nucli urbà. En aquest moment, van observar una persona de mitjana edat depositar un objecte en el sòl amb una actitud que va alçar les sospites dels agents.

Els policies es van acostar a l’home i es van adonar que l’element era una arma embolicada en una samarreta sense cap mesura de seguretat, la qual cosa constitueix una negligència. Per això, van registrar el vehicle del presumpte caçador i van trobar una gàbia i una bossa amb una desena de tords morts.

En aquest moment, el ciutadà va confessar que era per a menjar-se’ls i va ser sancionat per portar un rifle de manera descurada –el qual se li va requisar– i mancar de permís de caça; totes dues infraccions administratives greus que, segons la normativa 13/2004 de la Comunitat Valenciana, poden anar de 301 a 3.000 euros, amb la possible retirada de la llicència d’armes i la inhabilitació temporal per a obtindre una altra nova.