L’Ajuntament inverteix 316.000 euros en la construcció de 337 nínxols en el Cementeri Nou

L’Ajuntament inverteix 316.000 euros en la construcció de 337 nínxols en el Cementeri Nou

L’Equip de Govern aprova el projecte i la licitació de les obres en el cementeri, que inclouen la impermeabilització i la millora de les seues oficines i de la reparació del bloc transversal 21, danyat fa uns mesos per un accident de trànsit


L’Ajuntament d’Elx invertirà 316.000 euros en la construcció de 337 nínxols individuals en el Cementeri Nou. La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí el projecte i l’inici de la licitació, que inclou la impermeabilització de la coberta i la millora de l’immoble que acull l’oficina del cementeri i la reparació del bloc de nínxols transversal 21, danyat fa uns mesos per un accident de trànsit.

Adjudicades 61 habitatges dels edificis dos i tres del barri de Sant Antoni, “una àrea de regeneració urbana modèlica per a la resta d’Espanya per la participació de tres administracions”, manifesta el portaveu municipal, Héctor Díez

El portaveu municipal, Héctor Díez, ha detallat que l’actuació en el també anomenat Cementeri de San Agatàngel tindrà una execució de huit mesos, i que s’intervindrà en el bloc F amb l’edificació de 232 nínxols i en el B amb 105. Amb aquesta ampliació, ha explicat Díez, es pretén “completar els buits disponibles en el Cementeri Nou, que permet una oferta adequada a les necessitats que es produeixen en el nostre municipi sobre aquest tema, al mateix temps que s’actua en les dependències municipals del cementeri per a prestar un servei de qualitat a la ciutadania”.

Habitatges en Sant Antoni

D’altra banda, continuen les gestions relatives a l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de Sant Antoni amb l’adjudicació de 61 habitatges dels blocs dos i tres sota l’ordre establit. En concret, 61 famílies han pogut triar entre 13 habitatges de l’edifici dos i 90 del tres. Després de l’elecció realitzada, el resultat final són 42 habitatge lliures: 13 en el segon bloc i 29 en el tercer. “Els habitatges no assignats en aquesta fase formaran part del successiu procés d’adjudicació dins de l’ordre establit”, ha recalcat el portaveu, que ha recordat que es continuen fent passos en el barri d’una banda atorgant els domicilis i per l’altre amb els tràmits de Pimesa que conduiran al començament dels treballs del quart bloc.

“Després de la visita del dimecres del president del Govern, Pedro Sánchez, a Sant Antoni, no solament posa de manifest que és una àrea de regeneració urbana modèlica per a la resta d’Espanya per la participació de tres administracions, sinó que tenim el compromís ferm del Govern central i de la Generalitat Valenciana de continuar aportant fons amb els quals completar les diferents fases del barri”, ha manifestat Díez.

Àrees de vigilància arqueològiques

L’Ajuntament ha fet un nou pas per a l’establiment de les àrees de vigilància arqueològiques d’Elx. Tal com ha explicat Héctor Díez, si fa una setmana s’aprovava l’avaluació ambiental d’aquestes, en la jornada de hui s’ha decidit la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) i del Pla Especial de Protecció d’Edificis i Conjunts per a donar cabuda a aquestes dues zones: Centre Històric i Raval-Salvador. Per això, s’han modificat els articles 15, 17 i 18 del PGOU i del Pla Especial per a constituir totes dues àrees, adaptar-les a la legislació vigent i incloure els plans corresponents i delimitats de les susdites.

Les àrees de vigilància arqueològiques, ha assenyalat el portaveu municipal, són aquelles on és “indiscutiblement necessari fer sondatges arqueològics i comptar amb la presència d’un arqueòleg per a poder realitzar qualsevol tipus d’actuació”. Una vegada confirmada l’avaluació ambiental i les modificacions per part de la Junta, i, una vegada se’ls done el vistiplau en la pròxima sessió plenària, serà el torn de la fase d’informació pública per a, finalment, comptar amb l’aprovació definitiva de la Corporació Municipal.

Noves dependències per a Urbanisme

Igualment, el govern il·licità ha aprovat la rehabilitació de les antigues instal·lacions l’Agència Tributària al carrer Gabriel Miró, on se centralitzaran diferents serveis de la Regidoria d’Urbanisme, sobretot els relacionats amb l’atenció a particulars i a professionals. Per aprofitar el període de cadència del contracte de lloguer, l’Ajuntament destinarà al local de 800 metres quadrats un total de 252.705 euros amb l’objectiu d’adequar-lo, en tres mesos, des del punt de vista de l’accessibilitat, la salubritat i la modernització de les telecomunicacions perquè en 2022 els serveis consistorials d’Urbanisme puguen traslladar-se a aquest.

Així mateix, la Junta ha acordat la creació formal de l’Oficina de l’Energia d’Elx ‘Generem’ amb la qual impulsar la generació i l’autoconsum eficient i sostenible d’energia entre els veïns i les veïnes del municipi. L’Equip de Govern ha encarregat a la Regidoria de Recursos Humans el procés per a dotar a aquest nou servei municipal de tècnics, a més d’assignar-li un espai físic en un local propietat de Pimesa situat al carrer Tonico Sansano Mora, 6.

Finalment, el govern local ha atorgat dues llicències d’obres relatives a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en l’àrea comercial El Sauce i la sol·licitada per la Diòcesi d’Oriola-Alacant amb la finalitat d’ampliar la casa parroquial de Sant Antoni Abat d’Elx per a ampliar la seua estructura amb una segona planta.