L’Ajuntament potencia la Dama com a reclam turístic amb motiu del 125 aniversari de la seua troballa

L’Ajuntament potencia la Dama com a reclam turístic amb motiu del 125 aniversari de la seua troballa

La regidora de Cultura, Marga Antón, explica que 2022 ha de ser l’any del bust ibèric i, per això, s’impulsaran les activitats entorn de la seua figura


La Dama d’Elx ha cobrat enguany protagonisme a FITUR. Coincidint amb el 125 aniversari de la seua troballa, Elx ha comptat per primera vegada amb un estand propi en la Fira Internacional de Turisme.

“Crec que ha sigut un gran encert comptar amb un espai propi dedicat a la Dama d’Elx, un dels referents de la nostra ciutat”, ha explicat la regidora de Cultura, Marga Antón, que ha afegit que “la nostra intenció és potenciar aquest referent de l’art iber com a reclam turístic en aquest any 2022”.

A més, la regidora de l’àrea ha recordat que l’Ajuntament continua treballant per a aconseguir la cessió temporal del bust ibèric, però explica que, de manera paral·lela, “estem treballant per a celebrar com cal el 125 aniversari de la seua troballa”.

D’altra banda, Antón ha indicat que han sigut moltíssimes les persones que han visitat aquest espai dedicat a la Dama d’Elx per a interessar-se per ella.

Hem obsequiat els assistents amb una xicoteta rèplica del bust ibèric i detalls de solapa de palma trenada i els visitants han tingut l’oportunitat de fotografiar-se amb la Dama Viviente que ens ha acompanyat aquests dies”.

La regidora ha recordat que “Elx és un dels màxims referent del món iber, a més de la Dama comptem amb un jaciment com el de l’Alcudia que és una autèntica joia i amb un museu com el MAHE pel qual estem apostant decididament”.