L’Ajuntament sol·licita una subvenció de més de 700.000 euros per a avançar en la rehabilitació del vessant del Vinalopó

L’Ajuntament sol·licita una subvenció de més de 700.000 euros per a avançar en la rehabilitació del vessant del Vinalopó

El portaveu de l’Equip de Govern, Ramón Abad, explica que l’objectiu és dur a terme el Taller d’Ocupació XVI, que té per objecte millorar els accessos al riu en el vessant oest, a l’entorn del pont d’Altamira


La Junta de Govern Local ha acordat sol·licitar a la Conselleria d’Economia Sostenible, Comerç i Treball una subvenció de 737.800 euros per a continuar avançant en el condicionament del vessant del riu Vinalopó.

“Es tracta de demanar aquesta subvenció per a la realització del Taller d’Ocupació Elx XVI i l’Ajuntament aportaria un cofinançament de 108.000 euros amb l’objectiu de seguir amb el condicionament i la millora del vessant del riu Vinalopó i els seus accessos, en aquest cas pel vessant oest, concretament el que té a veure amb l’entorn del pont d’Altamira”, ha indicat el portaveu de l’Equip de Govern, Ramón Abad, que ha afegit que “també és per a la renovació i instal·lació de xarxes i plaques solars en el complex cultural Biblioteca Pere Ibarra i el Centre Miguel Hernández”.

Juntament amb això, també està contemplada la instal·lació d’una antena wifi en el vessant oest del riu Vinalopó.

Abad ha indicat que la certificació d’oficis que s’han sol·licitat en aquest taller d’ocupació per als alumnes que formen part d’aquest puguen tindre habilitada després la seua professió són: activitats auxiliars en vivers i jardins, manteniment de jardins i zones verdes, operacions auxiliars de muntatge, instal·lacions electrotècniques de telecomunicacions en edificis i operacions d’auxiliar en obra de paleta, entre altres.

El vessant del Vinalopó, un dels pulmons verds de la ciutat, s’ha convertit en els últims anys, gràcies a les actuacions de millora que està duent a terme l’Equip de Govern, en un espai d’esbarjo i pràctica esportiva per a milers d’il·licitans i d’il·licitanes.

Ramón Abad en Junta de Gobierno Local del 28-01-2022

El portaveu ha indicat que l’objectiu d’aquestes actuacions en el vessant del riu Vinalopó és impulsar la seua regeneració ambiental, així com aconseguir la Capitalitat Verda Europea en 2030. A més, aquests plans tenen per objecte millorar l’ocupabilitat dels aturats mitjançant la realització d’obres o serveis d’interés general i social, i la impartició d’una formació professional ocupacional, que procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

Fins ara s’han dut a terme treballs de consolidació del vessant, recuperació de la coberta vegetal, instal·lació de reg automatitzat, treballs de canteria i restauració en pedra natural, millora dels accessos i treballs d’instal·lació d’infraestructura de telecomunicacions.

Tècnic de gestió de fons europeus

En un altre ordre de coses, la Junta de Govern ha aprovat les bases de la convocatòria per a la creació d’una borsa de treball temporal de tècnic de gestió de fons europeus. Tal com ha explicat Abad, el treball de la persona designada serà liderar el departament específic de la Regidoria d’Hisenda i Gestió Tributària creat administrativament al setembre per a la captació i gestió d’aquestes subvencions. “Es valorarà l’experiència prèvia en labors anàlogues en l’elaboració, redacció i posada en marxa dels projectes europees, i es valorarà igualment la qualificació i formació dels aspirants a aquest lloc”, ha dit el portaveu. A més, ha recalcat que el seleccionat per a aconseguir fons per a la ciutat com els Next Genereation “haurà de fer una labor important d’investigació, de coordinació i d’execució” d’aquests.

Comerç

En l’Àrea de Comerç, l’Ajuntament sol·licitarà a la Conselleria de Comerç l’habilitació per a la pràctica comercial del festiu local dilluns 25 d’abril (segon dilluns de Mona) en substitució del 10 d’abril (Diumenge de Rams), així com la deshabilitació del 15 d’agost festiu nacional i proposar l’habilitació el 14 d’agost, un assumpte que es va tractar en el Consell de Comerç celebrat aquesta setmana.

A més, s’ha sol·licitat la subvenció a la Conselleria per a finançar al 100% les activitats de l’Agència del Foment de la Innovació Comercial del consistori oferides per l’administració autonòmica en dues línies i que suma cadascuna en total de 240.000 euros i 1.600.000 euros per a tota la Comunitat Valenciana.

Esports

En l’Àrea d’Esports, l’Ajuntament i el Club de Jinetes d’Elx han signat el conveni de col·laboració per a l’organització conjunta del XIX Raid Hípic Nacional Ciutat d’Elx el pròxim 5 de febrer. El Govern municipal es compromet per això a aportar 2.000 al marge d’altres serveis complementaris com són la neteja o la seguretat ciutadana.

Finalment, l’Equip de Govern ha acordat la cessió temporal de dependències municipals a diferents entitats i associacions il·licitanes per a la celebració d’activitats pròpies.