L’Associació Festera de Moros i Cristians trasllada els actes del Mig Any a la primera setmana de març

L’Associació Festera de Moros i Cristians trasllada els actes del Mig Any a la primera setmana de març

L’entitat festera ha comunicat a l’Ajuntament la seua decisió de traslladar al 5 i al 6 de març l’Entraeta i el Cercaviles en homenatge als càrrecs


La regidora de Festes, Mariola Galiana, ha donat a conéixer la decisió de l’Associació Festera de Moros i Cristians de traslladar els actes del Mig Any a la primera setmana de març. Així li ho ha comunicat el president de l’entitat festera, Julián Fernández, en la trobada que tots dos han mantingut hui a l’Ajuntament d’Elx.

Galiana ha manifestat el seu acord al trasllat de dates i agraeix la responsabilitat mostrada per l’Associació “ja que en aquests moments la incidència és elevada i no es donen les condicions per a poder celebrar aquesta cita festera en condicions de seguretat sanitària”, ha afirmat l’edil de l’àrea. A més, ha afegit que “aquest canvi de dates ens permetrà poder celebrar un Mig Any en tota la seua esplendor i amb majors condicions de seguretat, ja que s’espera una baixada significativa en la taxa d’incidència.”

D’aquesta manera, en la vesprada del dissabte 5 de març se celebraria l’Entraeta en la qual participen totes les comparses amb les seues bandes de música, i en el matí del diumenge 6, tindria lloc el cercaviles i l’homenatge als càrrecs de l’Associació.

La regidora de festes ha mostrat el seu suport i comprensió davant la decisió adoptada per Moros i Cristians i ha assenyalat que al voltant del Mig Any, i de manera addicional als actes festers, se celebra un gran nombre de trobades gastronòmiques i socials pel que ha considerat encertat el seu ajornament en espera d’una positiva evolució de la taxa d’incidència.

Per part de l’Associació s’ha informat que tant la posada en funcionament del recinte fester que s’instal·la tradicionalment en l’aparcament de Candalix com l’esmorzar, que se celebra en el matí del diumenge, queden en l’aire fins a veure l’evolució de la pandèmia.