Pedro Sánchez visita Elx per a conéixer de primera mà la regeneració urbana del barri de Sant Antoni

Pedro Sánchez visita Elx per a conéixer de primera mà la regeneració urbana del barri de Sant Antoni

L’alcalde, Carlos González, acompanya el president del Govern en la seua visita al bloc tercer i planteja la necessitat de continuar avançant en el finançament d’aquesta actuació, pionera en el conjunt del país


El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha visitat aquest matí Elx per a conéixer de primera mà el projecte de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de Sant Antoni. L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, han acompanyat Sánchez en aquesta visita al tercer bloc de Sant Antoni. Allí, el mateix González, i el gerent de Pimesa, Antonio Martínez, han explicat al president d’Estat Espanyol en què està consistint aquest ambiciós projecte de regeneració urbana, pioner en el conjunt del país, tal com ha destacat González.

Juntament amb Pedro Sánchez han visitat Elx la ministra d’Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el secretari d’Estat d’aquest ministeri, David Lucas. També han estat el conseller d’Habitatge, Héctor Illueca; la consellera d’Innovació, Carolina Pascual; la delegada del Govern, Gloria Calero; el diputat en les Corts, Alejandro Soler; el diputat autonòmic, Francis Rubio; i membres de l’Equip de Govern.

Tal com ha assenyalat Pedro Sánchez, “els dos objectius d’aquesta visita han sigut donar a conéixer el gran impacte social i urbà de l’ARRU de Sant Antoni i, al mateix temps, fer un pas decidit per a aconseguir el finançament de la tercera fase d’aquesta actuació en el barri”, ha indicat l’alcalde Carlos González.

“Considerem enormement important que el president del Govern d’Espanya i la ministra de Mobilitat i Habitatge hagen visitat l’ARRU de Sant Antoni. Una actuació que és pionera en tota Espanya, que significa la regeneració d’un barri degradat amb elements de vulnerabilitat que estem modernitzant”, ha destacat l’alcalde A més, ha afegit que “aquesta important actuació, per la qual s’ha interessat Pedro Sánchez, significarà la renovació total del barri, la seua regeneració urbana i, en definitiva, la millora de la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes”.

González ha recordat que aquesta actuació afecta a 15 edificis, a més de mil habitatges, de les quals ja s’han executat tres edificis i començaran les obres del quart. “Estem parlant de 284 habitatges construïts i una inversió fins ara de més de 18 milions d’euros, més IVA. A aquestes cal sumar els 54 habitatges que componen el quart edifici, que fan un total de 338 habitatges”.

L’alcalde ha indicat que aquesta actuació té un gran impacte urbà i també un enorme impacte social.

Segons ha explicat l’alcalde, “hem aprofitat aquesta visita per a plantejar al president del Govern, a la ministra d’Habitatge i al secretari d’Estat d’Agenda Urbana la necessitat d’abordar el finançament de les següents fases que ens permeten completar aquesta actuació, ja que l’objectiu de l’Equip de Govern és tindre garantida el finançament de l’actuació en el seu conjunt que comporta la reconstrucció completa del barri de Sant Antoni i, per tant la renovació dels 15 edificis i la construcció de les edificacions necessàries per a albergar aquests mil habitatges i les 2.000 persones que viuen actualment en el barri”.

L’alcalde ha indicat que s’ha concretat amb el secretari d’Estat d’Agenda Urbana una imminent reunió en la qual poder continuar avançant amb un nou conveni que done empara a la tercera fase de l’ARRU de Sant Antoni.

“Hi ha un compromís del Govern d’Espanya de continuar finançant, juntament amb la Generalitat Valenciana, una actuació que té un gran impacte urbà i social i que, al mateix temps, és un element de reactivació econòmica, perquè no podem perdre de vista que cada vegada que Pimesa i l’Ajuntament invertim sis milions d’euros en la construcció d’un d’aquests edificis estem contribuint a la regeneració del barri i a la millora de la qualitat de vida de les seues veïnes i veïns, però també a generar activitat econòmica i ocupació”, ha conclòs Carlos González.