Una exposició al costat del Palau d’Altamira recull la història de 3.000 anys de cultura del vi a Alacant

Una exposició al costat del Palau d’Altamira recull la història de 3.000 anys de cultura del vi a Alacant

La mostra itinerant, que conjumina història, art i enologia, ha sigut organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Vins Alacant i la Regidoria de Cultura i estarà a Elx fins al pròxim 22 de març


Des de hui Cases de la Mare de Déu, al costat del Palau d’Altamira, acull la mostra itinerant gratuïta “3.000 anys de cultura del vi”, organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Vins d’Alacant en col·laboració de l’Ajuntament d’Elx, la Conselleria d’Agricultura, la Diputació d’Alacant, el Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ), Costa Blanca, la Ruta del Vi i la Fundació Cajamar.

La regidora de Cultura, Marga Antón; el president del Consell Regulador, José Juan Reus; el diputat de Promoció i Desenvolupament Local, Sebastián Cañadas; el rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), Juanjo Ruiz Martínez; i la presidenta de la Ruta del vi, María Miñano, han participat aquest dimarts en la inauguració d’aquesta proposta a l’aire lliure que es prolongarà fins al pròxim 22 de març i que recorrerà diversos municipis de la província amb el propòsit de conjuminar història, enologia i art.

A l’acte també ha acudit el president del Misteri d’Elx, Francisco Borja i altres organitzacions i empreses de la ciutat, com a Grup Antón, o els mateixos Rocamora Arquitectos, dissenyadors del muntatge o l’estació agronòmica de la Conselleria, així com representants de la Fundació Cajamar, patrocinadora de la iniciativa.

Antón ha assenyalat que “és un plaer inaugurar aquesta exposició sobretot per la seua relació amb el MAHE ja que des de fa segles els romans prenien vi” i ha destacat que “aquesta mostra ofereix una visió al ciutadà de l’evolució d’aquesta beguda i de manera gràfica mostra la nostra història i tradició”.

L’edil de Cultura, Marga Antón, assenyala que “l’objectiu és estrényer llaços perquè hi haja impactes culturals a la nostra ciutat, així com aprofitar cada racó del municipi per a dur a terme aquest tipus d’iniciatives”

Segons ha puntualitzat la regidora de Cultura, “l’objectiu és estrényer llaços perquè hi haja impactes culturals a la nostra ciutat, així com aprofitar cada racó del municipi per a dur a terme aquest tipus d’iniciatives”. Així mateix, ha agraït a la DO vins Alacant que haja apostat per Elx per a donar a conéixer aquest projecte.

Per al president del consell, “era important passar per Elx com una de les ciutats emblemàtiques a la província pel seu patrimoni històric” i ha manifestat també la intenció amb aquesta mostra “de posar en valor el patrimoni arqueològic vitivinícola de la ciutat que sens dubte és important en el seu desenvolupament econòmic i social”.

Finalment, Canyades ha assenyalat que aquesta exposició s’està alternat per diferents comarques de la província d’Alacant i consta de diversos panells triples instal·lats a peu de carrer, en els quals es destaca les il·lustracions contemporànies dels artistes Miguel Calatayud, Paula Alenda i Erregalvez, que han sabut transformar la història del vi d’Alacant en expressives obres d’art.

A més, els panells estan dotats amb un codi QR, que permet als interessats participar en sortejos de “enoexperiències”, amb visita a bodegues incloses.