Carlos González: “La Dama pot ser traslladada i mantinguda temporalment a la nostra ciutat en condicions de seguretat”

Carlos González: “La Dama pot ser traslladada i mantinguda temporalment a la nostra ciutat en condicions de seguretat”

L’alcalde d’Elx subratlla que s’ha encarregat un nou informe sobre l’estat de conservació del bust iber i “en funció del que diga continuarem treballant per a aconseguir que torne”


“És positiu que les reflexions i les consideracions que els tècnics han de fer sobre l’estat de conservació de la Dama i sobre les exigències relatives a la seua adequada conservació es posen per escrit”, assegura l’alcalde d’Elx, Carlos González, en relació amb l’últim informe del ministeri de Cultura, distribuït dimecres 16, sobre l’estat de conservació de la Dama.

“El ministeri ha donat a conéixer un informe i la nostra valoració és que possibilita analitzar quines són les mesures que cal adoptar per a possibilitar un trasllat i una estada segura de la Dama a la nostra ciutat. Posa l’accent en els elements relatius a la conservació en funció de la climatologia i als desplaçaments. Totes aquestes consideracions són un punt de suport, una referència, per a crear a Elx unes condicions semblants a les que hui té la Dama al Museu Arqueològic Nacional. Per tant, li veig molt d’interés a l’informe perquè revela en quin estat es troba la Dama i perquè ens dona les claus que ens permeten pensar en les condicions que ha de tindre la sala que adequarem al Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE) per a albergar una eventual cessió temporal”, assenyala Carlos González.

“Les consideracions dels tècnics són un punt de suport per a crear unes condicions semblants a les que hui té la Dama al Museu Arqueològic Nacional”, assegura el responsable de l’Equip de Govern

El responsable de l’Equip de Govern municipal indica que “sempre hem pensat que els conservadors de museus tenen una actitud procliu a atorgar la màxima protecció a la Dama d’Elx com a màxim exponent de l’art iber. Els seus desitjos de conservació són els criteris que anteposen a qualsevol altra circumstància, d’aquí ve que proclamen una inamovibilitat que en 2006 va ser objecte d’una excepció i es va possibilitar que la Dama d’Elx vinguera a la nostra ciutat. Jo crec que l’informe és útil i interessant i que cal continuar treballant. No tirem la tovallola, ens mantenim fermes en la nostra reivindicació, el 125 aniversari de la troballa de la Dama és un esdeveniment molt important i crec que podem crear les condicions necessàries per a garantir que la Dama siga traslladada i mantinguda a la nostra ciutat temporalment amb seguretat. Si ho vam fer en 2006 estic convençut que ho podrem fer en el marc del 125 aniversari”.

Sobre aquest informe fet públic per Cultura, González manifesta que “és una síntesi d’informes realitzats temps arrere. Ara, com vam veure ahir a Madrid, s’ha encarregat un nou informe sobre l’estat de conservació de la Dama. Esperarem que estiga realitzat i en funció del que diga continuarem treballant amb la màxima serietat per a aconseguir que la Dama torne a la nostra ciutat”, precisa el regidor il·licità.