El Centre d’Activitats Andrea Velasco de l’associació Anoa-Elx obri les seues portes al carrer Brasil

El Centre d’Activitats Andrea Velasco de l’associació Anoa-Elx obri les seues portes al carrer Brasil

L’alcalde, Carlos González, el regidor de Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, i la presidenta de l’entitat, Raquel Gómez, inauguren les instal·lacions davant prop de dos centenars de persones


El Centre d’Activitats Andrea Velasco de l’associació per a l’atenció de persones amb diversitat funcional Anoa-Elx ha obert les seus portes el dissabte 12 de febrer de manera oficial en el número cinc del carrer Brasil. L’alcalde, Carlos González, el regidor de Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, i la presidenta d’Anoa-Elx, Raquel Gómez, acompanyats per les regidores María José Martínez, Patricia Macià, Ana Arabid i el regidor Héctor Díez, han inaugurat l’espai davant prop de dos centenars de persones.

Malgrat les luctuoses circumstàncies ocorregudes la nit anterior a l’Algoda, l’alcalde il·licità ha subratllat la importància de celebrar aquesta jornada per la “causa feliç i positiva” que suposa l’obertura formal de la qual també serà seu d’Anoa-Elx. “A part de satisfacció, des del Govern Municipal sentim una profunda alegria en observar com aquest projecte s’ha convertit en una realitat”, sent conscient de la necessitat que l’associació tenia de “trobar un lloc on emprendre les seues iniciatives en bones condicions de treball”.

El local, cedit per l’Ajuntament a través de Pimesa, compta amb 300 metres quadrats i desenvolupa serveis com ara teràpia ocupacional, fisioteràpia, estimulació basal o tallers per als seus usuaris amb diversitat funcional

En concret, algunes de les activitats desenvolupades en aquest centre són la teràpia ocupacional, la fisioteràpia, l’estimulació basal i diferents tallers, respirs, campaments o escoles com les organitzades a l’estiu, amb una plantilla que inclou dos integradors socials, un terapeuta ocupacional i un fisioterapeuta. El local reformat i adaptat, cedit per l’Ajuntament a través de Pimesa, compta amb 300 metres quadrats i ha suposat una inversió municipal de 400.000 euros. Des de setembre de 2021, Anoa-Elx –formada per 88 famílies i que té prop de 85 voluntaris– treballa en les instal·lacions del carrer Brasil. No obstant això, no van poder ser inaugurades fins ara per la situació pandèmica.

El responsable de l’Equip de Govern, després de subratllar “el paper fonamental per a les famílies” que compleix Anoa-Elx, ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament amb l’organització sociosanitària: “El camí no acaba ací; hui comença una nova etapa”. Si bé ha reconegut que encara falta molt per recórrer i per fer per a “millorar la qualitat de vida, el benestar i aconseguir la dignitat i la felicitat dels vostres fills i filles”. “Per això”, ha continuat, “continuarem estant al vostre costat encara que el camí siga difícil, donant suport a la vostra labor, tots i cadascun dels vostres projectes i assumint els vostres objectius com a propis”.

“Gràcies per acompanyar-nos en un dia tan especial”, ha expressat la presidenta d’Anoa-Elx, que ha aplaudit l’esforç del consistori perquè “els nostres usuaris puguen gaudir d’aquest centre”. González, per la seua part, ha reiterat la seua gratitud a Raquel Gómez i a Yolanda Trigueros per la seua “valentia i coratge” en la materialització d’Anoa-Elx i del Centre d’Activitats, als membres de la seua junta directiva i als professionals que ocupen els seus desvetllaments en pro dels usuaris i de les usuàries perquè tinguen els serveis “absolutament imprescindibles per al seu benestar i qualitat de vida”.

La història d’Anoa-Elx arranca en 2002, quan va fer els seus primers passos en una aula del col·legi Verge de la Llum. Amb posterioritat, es va situar al Polivalent de Carrús. Fins a finals de juliol de 2021, quan González i Valera van entregar les claus del local ara batejat com a Centre d’Activitats Andrea Velasco, en honor a la filla de Gómez morta l’any passat.

González reafirma el suport institucional a l’organització sociosanitària i declara que el Govern Local continuarà estant al seu costat “encara que el camí siga difícil” i assumint els seus objectius “com a propis”

Anoa-Elx és molt més que el somni fet realitat. És la concreció d’un dret constitucional: a la protecció i a la promoció dels drets de les persones amb discapacitat com a ciutadans lliures i iguals. I, per tant, encarna els valors d’igualtat i inclusió”, ha manifestat González.

“Per això, aquest centre és un pas avant que hem donat junts per a tindre una ciutat millor, amb millors serveis per als qui més els necessiten i amb més justícia social”, ha conclòs després de donar les gràcies a la junta directiva per organitzar l’acte i a les famílies assistents, a més de per la confiança depositada en el compromís municipal que “ens ha permés arribar fins ací”.