L’Ajuntament construeix cinc pistes de petanca a l’avinguda Alcalde Ramón Pastor

L’Ajuntament construeix cinc pistes de petanca a l’avinguda Alcalde Ramón Pastor

L’alcalde, Carlos González, i els regidors de Modernització de l’Espai Públic i d’Esports, Héctor Díez i Vicente Alberola, respectivament, visiten el recinte després d’una inversió municipal de més de 23.000 euros


L’Ajuntament ha construït cinc pistes de petanca a l’avinguda Alcalde Ramón Pastor. L’alcalde il·licità, Carlos González, i els regidors de Modernització de l’Espai Públic i d’Esports, Héctor Díez i Vicente Alberola, respectivament, han visitat el recinte després d’una inversió municipal de 23.122 euros.

En concret, les cinc pistes compten amb unes dimensions de 12 metres de llarg i 3,3 d’amplària. Edificades amb un contracte menor en tan sols 21 dies per l’adjudicatària Construcción & Edificación Vijuelx, els treballs van consistir en l’excavació de les rases, la col·locació de vorades de formigó al voltant de les pistes, de tanca metàl·lica en la totalitat del perímetre, de bancs i de preses d’aigua per a reg de les pistes i consum humà.

El responsable de l’Equip de Govern i els regidors han comprovat els acabats d’unes instal·lacions que tenen capacitat per a seixanta persones en total, a més de mesurar les seues destreses en el tradicional divertiment i entrevistar-se amb jugadors i amb Manolo Guerrero, president de l’Associació Esportiva Avinguda Alcalde Ramón Pastor, un col·lectiu amb més de mig centenar de socis consagrats a la petanca i que ultima els tràmits per a constituir-se formalment.

Un esport amb arrelament

A principis del segle XX la Provença francesa va ser el bressol de la petanca tal com es coneix en l’actualitat. En la dècada dels setanta va desembarcar a Elx –a Porfirio Pascual, on es jugava al caliche en el vessant del Vinalopó– de la mà dels pieds-noirs, segons relata el periodista Santiago Gambín en la seua obra ‘Historia del deporte ilicitano’.

La Regidoria d’Esports observa un nou auge a barris i pedanies d’un joc nascut a la Provença francesa i que va desembarcar en el municipi en els anys setanta del segle XX

Després d’uns anys de mal borràs, la Regidoria d’Esports observa un nou auge a Elx d’un joc tradicional i assequible per a totes les edats. De fet, pràcticament tots els barris i les pedanies compten amb pistes per a la seua pràctica amb un destacat nombre d’usuaris.

A més, a la localitat existeixen diversos clubs federats que han portat amb orgull el nom d’Elx a competicions de diferent categoria.