L’Ajuntament trau a concurs el manteniment de les zones verdes d’Elx Parc Empresarial per a millorar la seua imatge i conservació

L’Ajuntament trau a concurs el manteniment de les zones verdes d’Elx Parc Empresarial per a millorar la seua imatge i conservació

El regidor de Manteniment, Héctor Díez, explica que “amb la nova contracta busquem eficàcia en el treball i eficiència económica així com aglutinar en un únic contracte tots els serveis”


El regidor de Manteniment de l’Ajuntament d’Elx, Héctor Díez, ha anunciat que el Govern Municipal s’ha proposat millorar la conservació i el manteniment de les zones verdes d’Elx Parc Empresarial a través d’un nou servei que traurà a concurs públic.

Aquest s’encarregarà, de manera integral, del manteniment de les zones verdes d’aquest enclavament empresarial i realitzarà totes les labors relatives a la poda d’arbratge i palmeres, tractaments fitosanitaris, desbrossament, parterres, zones lliures, reg i conservació de la xarxa hidràulica i de la reposició d’exemplars en funció de les necessitats que es vagen detectant amb el pas del temps.

Imagen de Héctor Díez sobre su informe de asuntos del departamento

“Per a això, el Govern Municipal farà una inversió de 275.000 euros anuals mitjançant un contracte que eixirà a concurs per diversos anys”, ha explicat Díez, que ha aclarit que en l’actualitat aquest servei de manteniment es presta per part de Parcs i Jardins i també per part d’empreses externes.

“Amb la nova contracta busquem eficàcia en el treball i eficiència económica que aglutine en un únic contracte tots els serveis perquè el Parc Empresarial lluïsca amb la imatge que tots volem, contribuïsca al desenvolupament econòmic de la ciutat i que mostre un atractiu aspecte els que ens visiten”.

El compromís del Govern Municipal és millorar la imatge de conservació del parc perquè continue contribuint al desenvolupament soci econòmic de la ciutat. “Per això, estem ultimant la posada en marxa d’un nou servei de manteniment i conservació de les zones verdes d’Elx Parc Empresarial que afavorisca la implantació de noves empreses al parc”.

“Elx Parc Empresarial és un exemple de modernitat en l’àmbit industrial i empresarial com a centre de treball per a tota Espanya i fins i tot d’Europa”, ha assenyalat Díez, que ha destacat que compta amb 700 empreses i més de 13.000 treballadors “sent una part imprescindible de la imatge d’Elx cap a Espanya i al món”.

Amb el nou servei l’Equip de Govern pretén que “el parc millore la seua imatge i aquesta corresponga a l’orgull que sentim per aquest, així com complir amb els compromisos que tenim amb l’Entitat Urbanística de Conservació, que representa als propietaris del parc, per a contribuir al fet que el dia a dia d’aquest important enclavament estiga en condicions òptimes tots els matins”.

El regidor ha donat algunes dades sobre el parc que ajuden a explicar la necessitat de comptar amb un servei de manteniment que garantisca la seua conservació i la seua bona imatge. Compta amb 228.000 metres quadrats de zones verdes i espais lliures, entre arbres i palmeres hi ha més de 8.200 exemplars, més de 1.200 exemplars de tanques i altres espècies de jardineria i 3.300 metres quadrats de plantes arbustives.

L’objectiu de l’Equip de Govern confia a adjudicar el contracte aquest mateix any.