L’alcalde d’Elx destaca el treball dels alumnes del municipi que participaran en la fase final de la Lliga de Debat Xarxa Lluís Vives

L’alcalde d’Elx destaca el treball dels alumnes del municipi que participaran en la fase final de la Lliga de Debat Xarxa Lluís Vives

Carlos González i la regidora d’Educació, María José Martínez, rep els estudiants de secundària i de batxillerat de l’IES Misteri d´Elx i de l’IES Cayetano Sempere i agraeixen als centres educatius i al professorat la seua implicació


L’alcalde d’Elx, Carlos González, juntament amb la regidora d’Educació, María José Martínez, ha felicitat aquest matí al Saló de Plens als alumnes del municipi que competiran el pròxim 30 de març a Barcelona en la fase final de la Lliga de Debat Xarxa Lluís Vives.

“És importantíssim el que heu aconseguit, tant els alumnes de l’IES Misteri d´Elx com els de l’IES Cayetano Sempere. Jo crec que l’important no és el resultat, l’important és el camí que esteu recorrent“, ha comentat l’alcalde. A més, tant el regidor il·licità com l’edil d’Educació han agraït el treball dels centres educatius i dels seus docents a l’hora de col·laborar i d’implicar-se amb els seus estudiants en aquesta competició.

González en relació als alumnes ha afegit que “la Lliga de Debat és una iniciativa interessantíssima. Crec que és molt positiu que es potencie des dels centres, per part dels professors i les professores i, sobretot, que us impliqueu i que, amb eixa implicació no sols aconseguiu metes, sinó que aconseguiu incorporar eixes habilitats que seran fonamentals en la vida per a qualsevol cosa”.

Per part seua, l’edil d’Educació, ha afirmat que “és un orgull que entre el nostre alumnat tinguem a aquests joves que ens representeu en aquesta Lliga de Debat i vull dir-vos que per a nosaltres sou molt valents i demostreu un talent impressionant” i ha elogiat el seu domini del valencià.

A més, tant l’alumne de l’IES Misteri d´Elx, Nicolás Poveda, com l’alumna de l’IES Cayetano Martínez, Candela Torrecilla, han posat en valor el treball dels estudiants i han comentat que el debat és un aprenentatge diari.

Competició per equips

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, de Batxillerat i de cicles formatius de diferents centres debaten sobre un tema d’actualitat. Les fases locals es disputen entre els equips dels centres inscrits en una mateixa universitat. L’equip guanyador de cadascuna de les fases locals competeix en la fase final.