L’alcalde d’Elx ofereix la col·laboració de l’Ajuntament per a acollir refugiats de la guerra d’Ucraïna

L’alcalde d’Elx ofereix la col·laboració de l’Ajuntament per a acollir refugiats de la guerra d’Ucraïna

Carlos González mostra la seua solidaritat amb el poble ucraïnés, condemna la invasió russa i exigeix al president Putin que pose fre al conflicte i que retire les tropes


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ofereix al Govern Central i al de la Generalitat Valenciana tota la col·laboració de l’Ajuntament il·licità per a acollir les persones que s’han vist obligades a fugir per causa de la invasió russa d’Ucraïna.

González ha destacat que Elx és una ciutat d’acolliment i ha mostrat la seua solidaritat tant amb el poble ucraïnés com amb les prop de 300 persones d’aquest país que estan assentades al municipi i que “amb tota seguretat estan passant uns moments terribles pensant en les seues famílies”.

Segons l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR) ja hi ha 368.000 persones que s’han vist obligades a deixar els seus llocs de residència per causa del conflicte bèl·lic, de les quals unes 150.000 han fugit a la veïna Polònia. Així mateix, aquest organisme de l’ONU calcula que unes 160.000 persones s’han hagut de desplaçar dins del país per causa del conflicte armat.

Carlos González condemna les accions militars promogudes pel govern de Putin perquè suposen “una injustificable invasió d’un país veí i una flagrant violació de la legitimitat internacional”.

“Estem en un posicionament inequívoc per la pau i exigim al president rus frenar el conflicte i la retirada de les tropes d’Ucraïna. Des de la nostra ciutat i en sintonia amb el nostre país defensem els valors de la pau, de la solidaritat i de la cooperació humanitària amb les persones afectades per aquest injustificable conflicte bèl·lic”, assenyala el regidor, que està convençut que la totalitat dels il·licitans i les il·licitanes volen la pau, estan disposats a mostrar la seua solidaritat amb els afectats per la guerra i no dubten a condemnar tan injustificable agressió.