El regidor de l’àrea, Felip Sànchez, assenyala que la ponència, que se celebrarà dilluns al Centre de Congressos, serà de portes obertes i serà a càrrec del director de Gastrouni, Óscar Carrión, amb l’objectiu d’assessorar el sector en aquesta nova etapa d’incertesa
La Regidoria de Comerç ha organitzat per al pròxim dilluns, 14 de març, una ponència sobre la gestió intel·ligent de negocis d’hostaleria que serà a càrrec del director del centre de negocis internacional Gastrouni, Óscar Carrión. El Centre de Congressos acollirà aquesta jornada de portes obertes a la qual es podrà acudir amb entrada gratuïta i anirà dirigida a empresaris, directius i professionals del sector turístic que vulguen conéixer els canvis i les tendències que s’han produït en el sector de l’hostaleria espanyola. L’edil de l’àrea, Felip Sánchez, ha assenyalat que “l’objectiu d’aquesta iniciativa és donar suport i acompanyar el sector en aquesta nova etapa d’incertesa que s’està produint amb el conflicte bèl·lic d’Ucraïna”.
Sànchez ha recordat que “des del govern municipal s’ha donat suport al sector amb ajudes com l’exempció de la taxa de taules i cadires durant tot l’any perquè puga continuar recuperant la seua activitat”.
Així mateix, l’edil ha assenyalat la necessitat de formar treballadores i treballadors a causa de la gran oferta de treball que s’està produint i la falta de personal qualificat.
El Centre de Congressos també acollirà el mateix dia l’Assemblea de l’Associació d’Hostaleria d’Elx on s’exposarà el suport a una nova edició dels bons consum i al desenvolupament de campanyes amb l’Ajuntament per a atraure més turistes a la ciutat
Segons ha puntualitzat el regidor, Óscar Carrión està reconegut per ser un dels 150 millors gestors de l’àmbit hostaler turístic. La xarrada tindrà un enfocament orientat a l’hostaleria individual i estarà centrada en el model de restauració de costa mediterrània, amb múltiples exemples d’accions i de bones pràctiques observades al mercat nacional i internacional.
Per part seua, Carrión ha assenyalat la digitalització com una de les grans eines per a la restauració. A més, ha explicat que durant la jornada es descriuran les característiques que ha de tindre un restaurant per a afrontar amb èxit aquests períodes d’incertesa i es repassaran els aspectes del negoci en els quals es posarà el focus en la gestió econòmica financera, l’eficiència de les operacions o la incorporació de nous segments de negoci.
Assemblea Associació Hostaleria d’Elx
D’altra banda, el Centre de Congressos també acollirà dilluns l’Assemblea de l’Associació d’Hostaleria d’Elx després de dos anys d’aturada per la pandèmia. En aquesta s’exposaran els acords publicoprivats. El president de l’Associació, Marco Antonio Pomares Pomares, ha agraït l’ajuda rebuda per part de l’Ajuntament amb els nombrosos convenis que s’han dut a terme per a afavorir l’activitat del sector.
Així mateix, en l’assemblea es plantejarà la intensificació de les labors de promoció i la incentivació dels sectors d’hostaleria, a més s’exposarà el suport a una nova edició dels bons consum i al desenvolupament de campanyes amb l’Ajuntament per a atraure més turistes a la ciutat. A més, Pomares ha destacat la urgència per la posada en marxa d’un pla estratègic de turisme, així com la necessitat d’accelerar el projecte de construcció del Palau de Congressos.
Pomares ha manifestat que “des de l’Associació seguim compromesos a donar visibilitat als nostres establiments, a abordar la formació de recursos humans, a millorar la nostra formació empresarial, a implementar la digitalització, a apostar per l’excel·lència i a incrementar la nostra presència institucional i la sostenibilitat dels nostres negocis”.