L’alcalde, Carlos González, inaugura la jornada ‘Accelera la transformació digital de la teua empresa’ al costat de l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina, del president de FEMPA, Luis Rodríguez, i de la CEV Alacant, Joaquín Pérez
L’Ajuntament dona suport a la digitalització del teixit empresarial del municipi amb el Kit Digital, un conjunt d’ajudes sobre aquest tema amb finançament europeu i que ha sigut presentat a la societat il·licitana al Centre de Congressos aquest matí, en la jornada ‘Accelera la transformació digital de la teua empresa’. La iniciativa del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital mitjançant Red.es s’implanta a la província de la mà de la Federació d’Empresaris del Metall de la Província d’Alacant (FEMPA).
La trobada, que ha congregat a les instal·lacions de Porta de la Morera més de mig centenar d’autònoms, comerciants, empresaris, emprenedors i representants patronals, ha sigut inaugurada per l’alcalde, Carlos González, que ha estat acompanyat pel regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, pel president executiu de FEMPA, Luis Rodríguez, i de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) Alacant, Joaquín Pérez, que ha estat abrigallat per la secretària general de l’entitat, la il·licitana Esther Guilabert.
“El Kit Digital significa que autònoms i pimes poden tindre accés a ajudes directes de 2.000 a 12.000 euros, en funció de la grandària i del nombre d’empleats, per a afavorir els processos de digitalització, que són oportunitats per a penetrar en nous mercats, per a millorar la competitivitat i per a fer front al complex escenari en el qual es troben les empreses des del punt de vista geopolític, sanitari, etc.”, ha manifestat González.
“Per això, impulsem amb el Ministeri un programa de gran interés per a afavorir la digitalització de les pimes”, ha continuat l’alcalde, que ha afegit que “contribuir a això significa afavorir la millora de la seua competitivitat i l’obertura de nous canals i més oportunitats per al nostre teixit empresarial”.
El president de la FEMPA, que ha alertat que només el 9% de les pimes està digitalitzada, i que un 23% pensa que la digitalització no els aportaria res, ha destacat que és important que autònoms i pimes sol·liciten aquestes ajudes, perquè digitalitzar-se és apostar per la innovació, la qual cosa incideix en una millora “de la competitivitat en un món global”.
El programa de Red.es compta amb un pressupost de 3.000 milions d’euros, s’adapta a les necessitats de cada autònom, empresa o emprenedor i ofereix deu categories diferents de solucions tecnològiques a contractar subvencionades íntegrament amb fons europeus
“La digitalització és l’oportunitat de recuperar la importància de la indústria amb l’aportació de la competitivitat necessària, que és la manera de generar valor i creixement per a poder crear ocupació i redistribuir riquesa”, ha afegit Rodríguez, que ha assenyalat la rellevància de la col·laboració publicoprivada amb aquelles administracions “més proactives i dinàmiques com l’Ajuntament d’Elx per a erigir sinergies, per a no perdre el tren de la digitalització i que les ajudes arriben a les empreses”.
“El projecte de Kit Digital és molt interessant, realment digitalitzarà totes les pimes i els autònoms”, ha expressat Pérez, que ha subratllat que, al costat de FEMPA, “efectuarem una gran faena” per a emprendre la digitalització necessària en moltes empreses del nostre territori.
El regidor il·licità ha conclòs que la col·laboració empresarial de la FEMPA i de la CEV són “fonamentals”, per la qual cosa ha agraït la labor que realitzen per a “continuar avançant i per desenvolupar la funció social que tenen les empreses, que és contribuir al progrés i al desenvolupament econòmic de la nostra ciutat”. Així mateix, ha mostrat la seua gratitud al treball de la Regidoria de Promoció Econòmica.
Deu solucions tecnològiques
El Kit Digital és un programa adaptat a les necessitats de cada autònom, empresa o emprenedor i que ofereix deu categories diferents de solucions tecnològiques a contractar subvencionades íntegrament amb fons europeus: llocs web i presència en internet, e-commerce, gestió de xarxes socials, de clients i de processos, intel·ligència empresarial i analítica, serveis i eines d’oficina virtual, factura electrònica, seguretat en les comunicacions i ciberseguretat.
En concret, la quantia econòmica de cada subvenció varia en funció de la grandària de l’empresa: 2.000 euros per a aquelles d’entre 1 i 3 treballadors; 6.000 per a les de 4 i 9; i 12.000 per a les de 10 a 49. Els terminis per a sol·licitar-les s’obriran en el present any (el pròxim 15 de març s’iniciarà per a les empreses de 10 a 49 empleats). I els requisits seran mínims, basats en una declaració responsable per a agilitar els tràmits, amb un procediment que constarà únicament de tres passos: test d’autodiagnòstic, alta en la plataforma i registre, i, després d’aquest, recepció del model de sol·licitud.
Igualment, es crea la figura de l’“agent digitalitzador”, que són les empreses que prestaran els serveis tecnològics sol·licitats. Hauran de complir uns barems mínims relatius a la facturació declarada en els anys anteriors i desenvolupar les activitats que consideren les categories de solucions digitals que contempla el Kit. “A part de presentar el Kit Digital, en la jornada que hui celebrem s’impartirà formació dirigida als agents digitalitzadors”, ha apuntat l’edil Carles Molina.
El pressupost del programa ascendeix a uns 3.000 milions d’euros del Pla de Recuperació del Govern d’Espanya, gestionats per Red.es, entitat dependent de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial. El Kit Digital, que es posarà en marxa a Alacant a través de l’Oficina Accelera Pime de FEMPA, s’emmarca en el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025 del Ministeri, dotat amb més de 4.000 milions d’euros.