L’alumnat dels instituts Monserrat Roig i La Foia ha assistit hui a la primera funció d’El perro mutante del hortelano, de l’actriu Emma Lobo, una adaptació de l’obra de Lope de Vega, que continuarà representant-se els dies 23 i 24 de març a La Llotja
Prop d’un miler d’estudiants de secundària i de batxillerat de set centres educatius públics se submergiran durant els pròxims dies en la literatura del Segle d’Or a través d’una representació teatral a la Sala Cultural de La Llotja. La iniciativa s’emmarca dins del programa ‘Fem Escola II’, impulsat per la Regidoria d’Educació, i pretén acostar una de les grans obres literàries a les noves generacions. En concret, durant els dies 22, 23 i 24 de març tindrà lloc la funció El perro mutante del hortelano, de l’actriu Emma Lobo, una adaptació de la popular obra de Lope de Vega en versió curta, recomanada per a adults, joves i no tan joves.
Aquest matí s’ha dut a terme la primera representació a la qual han assistit alumnes dels instituts Monserrat Roig i La Foia, així com la regidora d’Educació, María José Martínez. L’edil ha manifestat “que aquesta activitat suposa una gran aposta perquè la gent jove conega el Segle d’Or d’una forma diferent, innovadora i dinàmica. Una autèntica classe magistral de literatura que ensenya, educa i diverteix”.
La regidora d’Educació, María José Martínez, recorda que aquesta iniciativa s’emmarca dins del programa ‘Fem Escola II’ i pretén acostar una de les grans obres literàries a les noves generacions
Amb aquesta funció l’actriu ha volgut transmetre que “el vers és divertit i bonic”, a més d’acostar el llenguatge d’aquesta època històrica del segle XVII des de la mètrica del sonet fins al sonet en forma de rap”. Comptat i debatut, l’obra conta una història basada en un conflicte amorós i social, de continus embolics i enganys, de falses identitats i d’una ansietat sexual que refrena el decor, la posició jeràrquica i l’estima social.
Després de la representació s’ha dut a terme un col·loqui entre estudiants en què s’han posat en comú dubtes, opinions i interpretacions del que han vist durant la funció. L’alumnat ha valorat positivament aquesta jornada perquè conjuminen els versos de Lope amb la narració́, el monòleg humorístic i el rap, la poesia actual.
Per a la professora de l’IES Monserrat Roig, Eva Cánovas, ha sigut una iniciativa molt interessant. “Lope de Vega ens parla de temes universals i aquesta és una bona manera d’acostar-los als joves amb un espectacle visual”, ha assenyalat Cánovas, que ha assegurat que “més d’una persona s’haurà quedat amb ganes de veure la versió completa, a més de llegir-la, que és del que es tracta”.