Festes convoca la 61a edició del tradicional Concurs d’Artesania de la Palma Blanca

Festes convoca la 61a edició del tradicional Concurs d’Artesania de la Palma Blanca

L’edil Mariola Galiana afirma que “des de la Regidoria es continua donant suport als artesans de la palma blanca, que asseguren la conservació de les nostres tradicions” i subratlla que la iniciativa “és part de les activitats de la nostra Setmana Santa”


Un any més, la Regidoria de Festes organitza el Concurs d’Artesania de la Palma Blanca en la seua 61a edició. El concurs, que té com a objectiu la promoció de la tradició il·licitana de l’artesania de la palma blanca, fomenta la conservació d’aquest tradicional ofici i assegura la supervivència d’una activitat productiva i econòmica amb un important arrelament a la nostra ciutat.

Fiestas convoca la 61.ª edición del tradicional Concurso de Artesanía de la Palma Blanca

En concret, el dissabte 9 d’abril al matí seran portades les palmes que participen en el concurs al Centre de Congressos perquè el jurat puga valorar els seus treballs. Posteriorment, estaran exposades i podran visitar-se de 17.30 a 21.00 hores en aquest espai. El lliurament de premis es realitzarà a l’auditori de les instal·lacions, a les 20.30 hores, en un acte al qual es podrà assistir fins a completar l’aforament. Finalitzat el lliurament de guardons, les palmes seran arreplegades per a la seua preparació i participació en la processó del Diumenge de Rams, que tindrà lloc l’endemà. “Aquest tradicional concurs contribueix a enriquir la processó”, ha manifestat la regidora de Festes de l’Ajuntament il·licità, Mariola Galiana.

Les palmes que participen en el certamen estaran exposades dissabte 9 d’abril, de 17.30 a 21.00 hores, al Centre de Congressos, mentre que el lliurament de premis es realitzarà a l’auditori d’aquestes instal·lacions a les 20.30 hores fins a completar aforament

Cal destacar les dues categories en el concurs: Taller Municipal de Palma, en la qual participaran les persones inscrites com a alumnes al taller municipal d’artesania de la palma; i Categoria Lliure, en la qual participarà el públic en general. Al seu torn, ambdues tindran les següents modalitats, en cadascuna d’elles, en funció de la grandària:

a) Format (Miniatura): es presentaran els treballs amb grandària compresa entre 0,50 i 1,50 metres d’altura des de la base dels adorns. Els premis per a aquesta modalitat seran quatre en cadascuna de les categories (lliure i taller municipal): 1r Premi, 350 euros; 2n Premi, 225 euros; 3r Premi, 125 euros i 4t Premi, 100 euros.

b) Format Intermedi: hauran de presentar-se els treballs amb grandària compresa entre 1,51 i 2 metres, des de la base dels adorns. Els premis per a aquesta modalitat seran 4 en cadascuna de les categories (Lliure i Taller Municipal): 1r Premi, 400 euros; 2n Premi, 300 euros; 3r Premi, 225 euros i 4t Premi, 100 euros.

c) Format Especial Categoria Lliure: hauran de presentar-se els treballs amb grandària compresa entre 2,01 i 2,70 metres, des de la base dels adorns. Els premis per a aquesta modalitat seran sis, ja que l’any passat no va participar cap palma en la categoria Taller Municipal, per la qual cosa en 2022 s’han incrementat els premis en la Categoria Lliure Especial: 1r Premi, 900 euros; 2n Premi, 700 euros; 3r Premi, 500 euros; 4t Premi, 400 euros i 5é Premi, 300 euros.

En totes les anteriors modalitats s’ha previst la possibilitat de concedir accèssits a criteri del jurat. A més, les persones participants en alguna de les anteriors categories i modalitats, podran presentar-se també a la categoria de Detall Palma de Solapa, en la qual es presentaran els treballs amb grandària que no supere els 8 centímetres d’ample per 8 centímetres de llarg i s’incrementen els premis fins a tres: 1r Premi, 100 euros; 2n Premi, 75 euros i 3r Premi, 50 euros. Igualment, podrà haver-hi accèssits a criteri del jurat.

Tal com ha destacat l’edil, des de la Regidoria “continuem amb el suport incondicional a aquest col·lectiu d’artesans de la palma blanca, que asseguren la conservació de les nostres tradicions. Aquest concurs també forma part de les activitats de la nostra Setmana Santa, que per fi enguany podrem viure en tota la seua esplendor”.

“Una tradició que enriqueix la celebració del Diumenge de Rams, i forma part de les activitats de les nostres benvolguda Setmana Santa, els il·licitans i les il·licitanes tornarem a sentir-nos orgullosos d’una processó que té la consideració de Festa d’Interés Turístic Internacional”, ha continuat la responsable municipal.

De moment, s’han inscrit un total de 30 persones, que han presentat palma en diferents formats, per la qual cosa es compta amb un total de 39 palmes en les seues diferents categories i 27 en la categoria de solapa i s’ha incrementat la participació en una desena de palmes respecte a l’any anterior. En eixe sentit, Galiana ha valorat positivament aquestes xifres, ja que “el concurs té cada any major acolliment”.