L’Ajuntament adjudica el restaurant del Parc Municipal per un període de 25 anys

L’Ajuntament adjudica el restaurant del Parc Municipal per un període de 25 anys

Cóctel Santa Lucía S.L. explotarà el local de prop de 1.500 metres quadrats amb un cànon anual de 44.000 euros, bonificat del primer al desé any al 95%, i de l’onzé al vint-i-cinqué al 50% “per la important inversió que cal efectuar per a la seua posada en marxa”, explica el portaveu municipal, Héctor Díez


L’Ajuntament ha adjudicat el restaurant del Parc Municipal per un cànon anual de 44.000 euros a 25 anys. El portaveu municipal, Héctor Díez, ha informat que la Junta de Govern Local ha atorgat la concessió administrativa a la il·licitana Cóctel Santa Lucía S.L. per a l’explotació de local. Díez ha explicat que el cànon anual està bonificat del primer al desé any al 95%, i de l’onzé al vint-i-cinqué al 50% “en concepte de contraprestació per la important inversió que cal efectuar per a la seua posada en marxa”; uns treballs que haurà d’afrontar l’empresa i xifrats en un milió d’euros.

A la licitació només es va presentar la mercantil esmentada, la qual, després de realitzar tota la documentació, i que el Consistori establira els responsables del servei, es dona llum verda a l’adjudicació. Els pròxims dies es formalitzarà el contracte amb Cóctel Santa Lucía S.L. i els diferents passos necessaris per a donar la corresponent llicència d’obra i que “al més prompte possible es puga començar a prestar el servei de restauració al Parc Municipal”, ha assenyalat el portaveu.

Cóctel Santa Lucía S.L. explotarà el restaurant d’una mica més de 1.500 metres quadrats amb les obligacions que marca el plec de condicions, com ara la necessitat que l’atenció es preste en diferents idiomes o una carta amb plats d’inspiració mediterrània que posarà èmfasi en la gastronomia típica il·licitana.

“Per al Govern municipal és una adjudicació molt important, ja que és el nostre propòsit continuar posant en marxa mesures que ens permeten continuar generant dinamització comercial i turística a Elx, i, per descomptat, el restaurant del Parc Municipal pot ser punt de trobada de molts visitants i un espai de restauració i d’oci molt rellevant per al nostre municipi”, ha manifestat el tinent d’alcalde.

D’altra banda, la Junta de Govern ha acordat traure a concurs per 200.000 euros, i en dos lots –nucli urbà i pedanies–, el contracte de poda, transport i gestió autoritzada d’aproximadament el 50% de les palmeres existents a la via pública, és a dir, més de 6.600 exemplars. En concret, corresponent al nucli urbà ascendeix a 117.385 euros i el seu àmbit d’actuació serà en 13 avingudes, mentre que a les pedanies s’intervindrà als  Arenals, als Bassars, a l’Altet, a la Marina, a la Foia i a Torrellano per 82.612 euros.

Tal com ha explicat Díez, el contracte ix a concurs per quatre anys, prorrogables per un més. I en cada exercici en què s’execute aquest, serà obligatori dur a terme les podes entre juny i octubre, ja que són considerats els mesos més adequats per a realitzar-les. A més, a l’inici de cada servei, lot i any caldrà realitzar una poda prèvia de cinc exemplars i que la Regidoria de Parcs i Jardins establisca que el treball és correcte segons un plec de condicions tècniques que obliga, “sense possibilitat d’excepció”, ha recalcat Díez, a l’ús del corbellot i la gumia. “Es descarta l’ús d’eines mecàniques, que únicament es permeten per a elements secs dels exemplars que no puguen ser tractats amb el corbellot”, ha especificat.

La Junta de Govern acorda traure a concurs en dos lots, per 200.000 euros, la poda, el transport i la gestió autoritzada de més de 6.600 palmeres, aproximadament el 50% dels exemplars existents a la via pública al nucli urbà i a les pedanies

“Amb això, l‘Ajuntament treu a concurs quasi el 50% de la poda de les palmeres que tenim a la via pública amb el propòsit de tindre un contracte estable durant el lustre vinent, en el període corresponent marcat pels serveis tècnics, i que ens permeta tindre-les en bones condicions, no sols quant a la poda sinó en la retirada de dàtils”. Amb aquest contracte es pretén acabar amb la molèstia que ocasionen aquests fruits quan cauen a les voreres.

Els treballs de poda de les palmeres a la via pública restants, que no entren dins d’aquest contracte, continuaran sent realitzats per la brigada de palmerers de Parcs i Jardins, igual que els horts de gestió municipal.

El municipi i la mercantil encarregada de les obres de reurbanització del carrer Nostra Senyora del Cap resolen el contracte de mutu acord, es tanca així aquest expedient i s’acorda que la fiança depositada per la responsable dels treballs, de 10.904 euros, quede confiscada pel Consistori

Igualment, Héctor Díez ha anunciat que el Consistori i la mercantil Edifica, Vías e Infraestructuras S.L. han resolt de mutu acord el contracte de les obres de reurbanització del carrer Nostra Senyora del Cap. L’empresa no ha recorregut al Tribunal Administratiu Central. D’aquesta manera, es tanca l’expedient de resolució de l’esmentat contracte i s’acorda que la fiança depositada per l’empresa, 10.904 euros, queda confiscada per l’Ajuntament i que, després del període resolutori, i després de la liquidació del contracte, el Govern local abonarà a la constructora 7.594 euros pendents pels treballs que sí ha realitzat.

Àrees de Gestió Tributària i d’Urbanisme

En un altre ordre de coses, la Junta de Govern ha donat el vistiplau a la modificació número deu del Pressupost de 2022 per incorporació de romanents de crèdit de prop de 75.000 euros per tres convenis i despeses de servei –muntatges, gabinet didàctic, primes d’assegurança, així com BiciElx– corresponents a 2021 i que es justifiquen en 2022.

En matèria urbanística, s’han aprovat cinc llicències d’obra majors, d’entre les quals destaca l’expedida per a la construcció d’una estació de servei i un centre d’autorentat a l’avinguda de Crevillent número 36, enfront del centre comercial El Sauce; i, una altra, en favor de Pimesa per al desenvolupament d’una xicoteta zona verda entorn del tercer bloc de noranta habitatges situat de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de Sant Antoni.