L’edil d’Educació, María José Martínez, assisteix a la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia al costat del membre de l’Associació Esportiva i cultura LGTBI DIMOV, Pablo Espinosa, i els alumnes de l’IES Carrús Marina Nauhardt i Daniel Sevilla
L’Ajuntament d’Elx ha denunciat la discriminació, violència i exclusió social que pateixen les persones LGTBI en el món durant la lectura en el Saló de Plens del manifest amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a càrrec de la regidora d’Educació, María José Martínez, el representant de l’Associació Esportiva i cultura LGTBI DIMOV, Pablo Espinosa, i els alumnes de l’IES Carrús, Marina Nauhardt i Daniel Sevilla, a més de membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal.
Martínez ha posat en valor la importància d’avançar en la realitat efectiva dels drets de les persones LGTBI “a través de la informació, la reflexió i la reivindicació”.
L’edil ha destacat també el treball del servei municipal Elx LGTBI i de la taula de treball LGTBI ja que “no sols està creant consciència, sinó que està ajudant a tantes persones que en el nostre municipi s’han sentit en algun moment discriminats”.
Per part seua, Espinosa ha recordat que “el nostre país és pioner en el reconeixement dels drets de les persones amb una orientació sexual, una identitat de gènere o unes característiques sexuals no majoritàries“, encara que ha lamentat que “continuem veient situacions com que les dones lesbianes tinguen l’obligatorietat de contraure matrimoni perquè siga reconeguda la doble afiliació dels seus fills i filles”.
L’edil destaca el treball del servei municipal Elx LGTBI i de la taula de treball LGTBI
A més, els alumnes de l’IES Carrús, Sevilla i Naudhardt, han recordat que és necessari avançar cap al reconeixement i protecció universal de la diversitat afectivosexual i de gènere, que es desenvolupen polítiques públiques i que s’implementen serveis que asseguren la igualtat efectiva de totes les persones, amb independència de la seua orientació sexual i identitat de gènere.
Tots dos han mostrat la seua preocupació per l’augment del nombre d’agressions cap a persones LGTBI i han reconegut la necessitat de desenvolupar polítiques en favor de la diversitat sexual i la no discriminació de les persones per la seua orientació sexual o identitat de gènere a través del desenvolupament de programes i projectes d’atenció, formació, sensibilització i prevenció de la LGTBIfòbia, que facen dels municipis espais segurs per a la diversitat.
El dia 17 de maig de 1990, l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals i es va despatologitzar mundialment el desig de tindre relacions consensuades amb adults del mateix sexe. Des de l’any 2004, es commemora aquesta data reivindicativa, per l’eliminació de l’odi cap als homes homosexuals, les dones lesbianes, les persones bisexuals, trans i intersexuals.
L’acte ha conclòs amb el lliurament a diversos instituts de secundària d’Elx d’un lot de llibres entre els quals es troben 42 voreres i Així soc (ara i sempre), de les il·licitanes Virginia Rodríguez Herrero i de Silvia Luz Sánchez, respectivament. També del comic Love is Love, una antologia gràfica en benefici de les víctimes de l’atemptat d’Orlando.