Arrepleguen més de 25 quilos de fem en la neteja organitzada per Medi Ambient a la platja del Carabassí

Arrepleguen més de 25 quilos de fem en la neteja organitzada per Medi Ambient a la platja del Carabassí

Els voluntaris que van participar en la neteja organitzada per la Regidoria de Medi Ambient aquest dissabte 11 de juny a la platja del Carabassí van recollir un total de 27,9 quilos de fem de l’arena i del fons marí.

Del total de residus recollits a l’arena, 5,2 kg eren plàstics, 1,5 kg paper, 5,7 kg vidre i 3,1 kg eren restes. Quant al fons marí, els bussejadors van recollir 6,2 kg de plàstic i 6,2 kg de pneumàtic.

En la neteja, que es va realitzar en el marc del Projecte Allibera i en commemoració del Dia Mundial dels Oceans (8 de Juny), van participar una desena de bussejadors voluntaris i diversos banyistes que de manera espontània es van oferir a col·laborar per a arreplegar residus a la costa.

Tot el dispositiu va ser coordinat i monitorat per tècnics de la Regidoria de Medi Ambient, que a més es van encarregar de l’atenció als voluntaris i a l’equipament dels bussejadors.

També es va desplaçar a la zona i va participar en la neteja Esther Díez, regidora de Medi Ambient, que va destacar la rellevància d’accions com aquesta i va assenyalar que “la quantitat de residus que hem recollit hui en una zona de la platja del Carabassí en només unes hores és una mostra més de la gran afectació dels ecosistemes marins per l’activitat humana”.

En aquest sentit, l’edil va afegir que “cal recordar que segons dades de l’ONU, huit milions de tones de plàstic acaben cada any als oceans, amenaçant la vida marina i que, la zona d’Alacant, en la qual es troben les platges del Carabassí i dels Arenals del Sol, és una de les àrees marítimes més contaminades d’Espanya”.

A més, Diéz va assenyalar que “ és fonamental continuar treballant per preservar els ecosistemes marítims del nostre municipi a través de polítiques de protecció, però també involucrar la ciutadania en aquesta labor tan important” i per a concloure va afegir que “estem davant una emergència ambiental, no és temps de mirar cap a un altre costat, sinó d’actuar i prendre partit per a cuidar les nostres mars”.